Herbicidi u kukuruzu

Kupljeno:
Mezotrion - Skaut-2.5dc/h
Terbutilazin - Rezon - 1l/h
Dikamba - Plamen - 0,5l/h

A za sirak ide Fokus ultra jer je sejan Lexxtor duo.

Zato što mislim da sa mezotrionom treba ići kasnije,šteta ga je tući do 5-og lista.Po meni bolje uraditi sa Mustangom ili Dikopurtop do 5-og lista i onda ostaje fore za korekciju sa mezotrionom.

Ima rezona, ali kako je pala kisa do petog lista ce vec izaci svi korovi. Kazu da u sestom listu kukuruz vec formira potencijalni ptinos. Naravno da kasnije to zavisi od drugih cinilaca.

Ipak mislim da su ovi preparati jeftiniji,ako se iskoristi mezotrion do 5-oh lista onda za korekciju ostaje Laudis što je ipak skuplja varijanta.

u planu mi je da idem sa Mezatron 0.15-0.20---Rimex 40grama---Siran 0.6 sve po jutru...uz dodatak ureje nekih 4kg oko 6-7 lista

doduse mozda bez mezatrona(praticu situaciju) jer su medeya i terbis uradili svoje i sirokolisnih nema,sirak svakako samo da zaustavim gde ga ima na njega nista vise nedeluje tj ne ubija ni jedna aktivna materija svakako
moguce da budem isao samo Rinico(nikosulfuron+rimsulfuron) 15-20grama po jutru

jos nista nije kupljeno pa se razmisljaam i pratim situaciju na njivi

evo da saopstim kad je cale prskao na crno samo palamidu sa Tezisom,vecina je rekla da tu nema nista.. e pa ovako kukuruz je nikao odlicno i dobro napreduje,posto je duvao vetar a pored mene ima vocnjak batalio sam za danas

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Nazad
Vrh