Herbicidi u kukuruzu

@Mihajlo966 Од кога си добио препоруку за литар Монта? Знам за препоруку од пола литра.

Иначе, Ingenico је замена за Medeya-у, потпуно је исто, само су паковања од 40g и мало је јефтинија. Тако да са тим мањим паковањем лакше може да
Kolega sa fakulteta,zastitari smo,do sad odlicno radi poso

Da li sa Principal flex mora da se koristi okvašivač Vivolt ili može neki drugi, npr. Inex?

Niče sirak na njivi koju sam totalisao pred oranje. Da li hirošima može išta uraditi ili da tražim neku drugu kombinaciju ili preparat?
51f68c111843bb23d289b7e7ac80f86a.jpg

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

@nem , verovatno može ali posavetuj se sa nekim zaštitarom.
@brankovic , nisam radio sa S met-om ali znam da se koristi pre nicanja pa ne vidim zašto ne bi mogao da koristiš total i S met.
@Lole , do trećeg lista 1,5lit/ha do šestog 1lit/ha. Smanjuješ dozu kako kukuruz raste.
@p4vle , semenca će skinuti rimsulfuron i nikosulfuron ( ako dobro znam 40grama+ 0,8 lit/ha) a rizomca, jok. Rizomca Laudis zaustavi na neko vreme ali kasnije nastavi da raste.

Da li je lakši za rešavanje od sirka ili teži? :D na ostalim njivama imam većeg sirka, ali ne u tolikoj količini. Prošle godine sam radio hirošimom, ali njive nisu bile totalisane kao ove godine što su.
Da li opet da radim hirošimom ili nečim skupljim?

Šta najbolje deluje na ljulj? Komšija pored ga doneo sa zaraženim semenom i širi se kao požar. Nikosulfuron, izoksaflutol, laudis...?

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Da li se moze mesati peak i maton, posto vidim da je peak od 3-6 lista a maton smo ovde konstatovali da je najbolje koristiti 2-3 lista, pa ako bih uhvatio neki 3ci list....da prosirim spektar?

Niče sirak na njivi koju sam totalisao pred oranje. Da li hirošima može išta uraditi ili da tražim neku drugu kombinaciju ili preparat?
51f68c111843bb23d289b7e7ac80f86a.jpg

Da, većinom je muhar. Ali ono dole desno mi liči na sirak. A kad ima jedan ima ih još..... U svakom slučaju rimsulfuron i nikosulfuron pomešati i možda dva puta prskati. Vrati se malo unazad, pisano je o tom. Zorge je kačio neki link od agromarketa (čini mi se) a i neko je opaučio žestoku dozu rim+nikosulf. i bi dobro. Pidikanac čini mi se.

Jedino 24d. I to ga neće rešiti ali će ga dosta usporiti...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh