Herbicidi u kukuruzu

Sa 2.5 bara ti baca 245 lit po Ha pri brzini od 7km/h ako su ti dizne 4.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Koliko vremena mora da prodje da biljka usvoji total? Dodao sam inexa. Za jednu veliku njivu proslo je sigurno 2-3 sata moza i vise. Ali dva mala parceta sto sam prskao oko 45min-1h.

Udari kratak pljusak.

Kad smo vec kod totala,kukuruz posejan pre sad vec 8.dan,da li je kasno prskati danas zbog klica s obzirom da vec sutra vece najavljuju mogucu kisu

Kolege moze pomoc,prskacu kukuruz laudisom, ima dosta poponca, sta ubaciti jos pored laudisa,da ga ubije? Posto mu laudis nemoze nista?

Ja danas posle setve sam odmah uradio sa Mont+Terbis. Valjalo bi malo da to sve polije neka kisa. Nadam se da ce je biti ovih dan.

Изгледа да ништа од кише у среду-четвртак барем у мом крају тако да ће прскање спремљеном комбинацијом изоксафлутол (Medeya) i с-металахлор (Mont) сачекати.

Следећа најава је за понедељак-уторак, ако се и то избрише већ ће почети проблеми.

Nesto se pisalo ovde za S-metolahlor na crno da hoce da smeta psenici na jesen, ne mogu da nadjem samo gde, da li je neko imao losa iskustva sa ovim? Prskacu ovih dana totalom pa bih dodao i Mont ili tako nesto za uskolisne...ili da smanjim dozu ili ako neko ima savet?

Zakasnio sa totalom(poceo mestimicno da izbija),da li odmah udariti hirosimu ? Ili neka druga preporuka ,pa ostaviti hirosimu za kraj
c8d0815f98327b384bc16f3646ee434c.jpg
fe7655c56bc51831151154bafc6fc031.jpg
4fbb631ffe6290579619915241960837.jpg

ako neko ima savet?
Koliko se ja sećam sa S metolahlorom se ne sme preterati sa dozom od 1,4lit/ha za jače humozna zemljišta i mora proći čini mi se minimum 5 meseci od primene do setve ozimih useva inače fasuje naredni usev. Nisam 100% siguran i neka me neko ispravi ako grešim ali mislim da sam dobro zapamtio. A da dodaš medeyu? Ni za ovo nisam 100% siguran da li može, ali ne vidim zašto ne bi moglo.
@vule1001 , a da opaučiš matonom tj sa 2.4D? Lepo, toplo, vreme je u najavi a kukuruz ti nije napolju pa neće trpeti negativne posledice matona. Hirošimu ostaviš za 5-i list.
Hajte bolji-iskusniji hemičari, oglasite se. Možda bih i ja neke njive išao total+medeya ili medeya+terbis+maton (imam neku novu njivu gde je palamida već lepo napolju a i sirak). Šta mislite o ovoj drugoj kombinaciji?

Pfff ako je tako ne bih se onda kockao sa tim, jos ako ne bude kise da spere pa da strepim posle....je l to prskas sa te dve kombinacije tj planiras gde nije izasao kukuruz? sto izbacujes total iz druge kombinacije? mislim na sinisu

Nazad
Vrh