Herbicidi u kukuruzu

Za ovu godinu uzeo za sve kukuruze principal flex...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Javi kako je odradio.
Drugar pre nekoliko godina radio sa njim,bio uslovljen zbog ogleda pionira.Jaako lose je odradio,čak i neke širokolisne propustio,a sirak,što bi rek'o Pikac,ni-ni!

Javi kako je odradio.
Drugar pre nekoliko godina radio sa njim,bio uslovljen zbog ogleda pionira.Jaako lose je odradio,čak i neke širokolisne propustio,a sirak,što bi rek'o Pikac,ni-ni!
Ovaj flex je izašao prošle godine tako da nije mogao sa njim prskati. . Možda sa principal plus? Ja sam nekoliko godina koristio principal plus i to samo njega u 5 listu i gotovo prskanje. Posle išao dve godine sa adengom i onda se prošle opet vratio na principal plus. Ove godine da probamo ovaj flex...

Ja sam gledao sta radi taj principal plus, očisti njivu bude beton... nisam ga koristio zbog dikambe! Inače znam ljude koji su prskali sa njima 8-9 list ( znali i promoteri, nisu mogli da veruju sta rade, kad prskaju) koliko umanji prinos nikad neće saznati... Bitno je da je njiva čista, to je najbitnije...

Izgleda ću opet morati postavljati slike kako ta folijarna đubriva Principal Plus, Equip, Nikogan, Siran,Rimex, Talisman , Monsoon i ostala sranja deluju na rizomski sirak, malko rezistentan...

Izgleda ću opet morati postavljati slike kako ta folijarna đubriva Principal Plus, Equip, Nikogan, Siran,Rimex, Talisman , Monsoon i ostala sranja deluju na rizomski sirak, malko rezistentan...
Nemoj sad ti da generalizuješ stvari. Ako kod tebe ne radi ne znači da će i kod svih ostalih podbaciti. I ako su šećerne vodice onda ne bi posle njih ostao samo rezistentan sirak već i sve ostalo. Na primer, ja sam pre dve godine koristio equip posle adenga. Njiva je bila takva da sam jedva poznao gde su redovi kukuruza kakav je bio tepih od sirka. Posle equipa sirak pocrveneo i izgoreo...

Ima malo i nase krivice a i malo vise krivice fabrika hemije oko tog rezistentnog.
Niko ne ide bas punu dozu,a fabrike malo "ustroje" akt mat i eto sranja,nekad se znalo da Motivel sa 1lit opase sve,kao i Tarot,e sad treba toliko ali na kj.

Pricamo o rezistentom sirku na ALS inhibitore. Ko ima taj problem resenje je Laudis u 2x 1l/ha ali pre toga psenica-total ili soja/suncokret dim-fop preparat i onda posejati kukuruz. Takodje je dobro i Dual Gold zemljisno

Navikao sam na zajedljive komentare, kada nema šta pametno da se kaže prelazi se na jadnost - ad hominem napade.
Prskano u 5 listu Hirošima, posle 10 dana kad je požuteo kukuruz i prihranjen sirak Laudis+Equip i u 10 listu na slici ponovo...
20210617-092223.jpg

20210617-092218.jpg

20210610-105244.jpg

20210610-105235.jpg

20210617-092314.jpg

Ne postoji resenje za rizomski u kukuruzu.
Sem ultra hibrida.
Ultra hibridi nisunbas dobri.
Jedino resenje je da ga nema.Da ga ne bi bilo nije mohuce ni u suncokretu ga resiti prve godine jer nice sa razlicitih dubina....
Prvo suncokret pa onda psenica po mogucnostu da se seje na orano.

Navikao sam na zajedljive komentare, kada nema šta pametno da se kaže prelazi se na jadnost - ad hominem napade.
Prskano u 5 listu Hirošima, posle 10 dana kad je požuteo kukuruz i prihranjen sirak Laudis+Equip i u 10 listu na slici

Uopšte nije zajedljiv komentar niti jadan. Poštujem tvoje mišljenje i iskustvo ali ga se držiš kao pijan plota i govoriš i ubedjuješ ostale da je to tako kao kod tebe. Ja sam zadovoljan sa principalom i nisam te ubedjivao da ga ti koristiš niti da je nešto drugo šećerna voda. Niti sam te nazivao zajedljivim i jadnim ako imaš drugačije mišljenje...

Ako do sada nismo skontali da nikosulfuroni i rimsulfuroni više nemaju dejstvo na sirak iz rizoma onda samo mlatimo praznu slamu.Sirak se rešava u drugim kulturama ili što kaže Matić ultra hibridi i Fokus.I to je to.

Nazad
Vrh