sinisa1979
Član
Au, ostra, jel ovo državna pored Đađe?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ja sam nekako više za Laudis. Hvala na savetuIdi cist laudis maks dozu , kacio sam danas slike u temi kukuruzi gde je sirak posle nikosava i monsuna ostao isti i nastavio normalno da raste,dok sam na drugoj njivi prskao sa laudisom i evo vidi se gde sam oprskao i komsijski deo njive tj ardalu koja je puna sirka
Ni na kraj pameti nam nije bilo da 1 litra po jutru Nicogana i posle još jedna litra Nicogana po jutru neće ništa uraditi.Samo laudis. To je rezistentan sirak. Ali u tom porastu sirka nisam optimista da ce nesto se uraditi. Kada ste videli da prva doza od 1l/kj nije nista uradila, zasto odmah niste pitali ili kod zastitara otisli?
Samo mislite da ste prskali sa nikosulfuronom. Iz flase ste sigurno nasuli samo vodu a aktivna materija je ostala zacementirana na dnu flase.Neverovatno da nikosulfuron u ovim dozama nije skoro nista uradio.
Sent from my STF-L09 using Tapatalk
Verujem da je tako. Zato uvek meriti da li je veća šteta ako trava uguši kukuruz ili negativni uticaj herbicidaCitao sam u nekoj Pioneerovoj brosuri da prskanje bilo cime u fazi vecoj od 7 listova kukuruza ostavlja posljedice na prinos(smanjenje).
Nisam nikada prskao kukuruz u fazi vecoj od 5 listova pa neznam iz iskustva,ali bio bih svakako oprezan.
Monsoon Active sta radi ovde ?Prvo prskanje 1 litra nicogan po jutru drugo prskanje 1 litra nicogan po jutru.
Da li sada raditi sa laudisom ili sa equipom ? Ili ako neko ima neki drugi predlog ? Kukuruz je 8-9 list.
Neverovatno da nikosulfuron u ovim dozama nije skoro nista uradio.
Sent from my STF-L09 using Tapatalk
Kod mene adengo odradio maltene savrseno , doduse u tih 20 dana je palo i oko 20lit kiseAdengo ništa nije uradio veliko.Da li će sad pomoći ova kiša (prskan 14 maja).Ili da idemo sa Laudisom,Monsunom ili nečim trećim.