Herbicidi u kukuruzu

Da li je neko posle prskanja sa herbicidom Peek dogodine sejao suncokret. Ovo pitam jer na Hrvatskom sajtu piše da se posle Peek-a suncokret može sejati posle 24 meseca. Dok kod nas kažu da se se posle dubokog oranja može sejati suncokret.

Ja sam odustao od njega zato što propušta štir. Ovako je ok. Inače taj štir je otporan i na ekspres u suncokretu.

10 grama/ha Pika izuje samonikli suncokret i cicak a dogodine moze da se seje suncokret i nema posledica.

Nadovezao bih se na saleta u vezi monsuna, na jednoj parceli bilo pola radjeno monsunom a druga dikamba i terbis pre nekoliko godina,kukuruz radjen monsunom do kraja vegetacije je zaostajao u porastu..

Poslednja izmena:
Koja bi doza (po ha) Intermezza (Mezotrion 480 g/l) i Terbisa (Terbutilazin 500 g/l), uz dodatak Nikosulfurona 1.25 l/ha, mogla da se primeni u šestom listu kukuruza? Da li uopšte sme Terbutilazin u šestom listu? Da li bi trebao i lepak s' obzirom da bih za nikosulfuron koristio Siran (SC - koncetrovana suspenzija)?
(Koristio sam nekad ovu kombinaciju, ali se ne sećam da li je bilo do petog lista ili kasnije...)

Tu ti je nikosulfuron ogranicavajuci faktor , mezotrion i terbutilazin sam koristio sve dok moze da se udje u kukuruz.

Koja bi doza (po ha) Intermezza (Mezotrion 480 g/l) i Terbisa (Terbutilazin 500 g/l), uz dodatak Nikosulfurona 1.25 l/ha, mogla da se primeni u šestom listu kukuruza? Da li uopšte sme Terbutilazin u šestom listu? Da li bi trebao i lepak s' obzirom da bih za nikosulfuron koristio Siran (SC - koncetrovana suspenzija)?
(Koristio sam nekad ovu kombinaciju, ali se ne sećam da li je bilo do petog lista ili kasnije...)
Mezotrion 0.25 l/ha, Terbutilazin 0.5 l/ha i nikosulfuron 1.25 l/ha

Prošli vikend prskao kukuruz sa 0,17 l/ha skauta, terbisa 0,9 l/ha, 17 gr/ha Nava 75 i lepak... danas bio da obidjem slabo je sirak dobio, tek tek malo crven, širokolisna je poprilično pobelala, požutela... ostaviću još par dana, ako primetim da sirak i dalje napreduje idem za par dana sa Principalom 400gr/ha...

Nazad
Vrh