Herbicidi u kukuruzu

Ako ces sada prskati onda bih ja isao sa nekim Rimosulfuronom+2,4D,posle imas lufta sa tvojom kombinacijom do 8-og lista,naravno bez Dikambe.

Za nikosulfuron ako malo zahladi posle primene hoce da omane. 0.5l/ha ne uradi nista, zato idem min 0.7 pa u 2x. Bude cca 1.5l/ha u zbiru i to je prava doza za jednogodisnje uskolisne.
p.s. Za muvar je rimsulfuron bolji.

Nisam isao u prvom tretmanu nista za uskolisne, nije ih ni bilo....da li mogu u drugom, tj znam da moze ovde su pisali ljudi samo ne znam koje doze smeju....da mesam Rimsulfuron(Rimex) + neki Nikosulfuron + cu ukrasti Nikolinu muckalicu Intermeco + Terbis za 5-6 list....:bravo:mozda si trebao da patentiras :ROFLMAO: Da li smem ici pune doze npr Riumexa od 60gr/He +Talisman 1.25 L/He ili smem sam polovicne doze od svakoga?

Kao što reče kolega Nikola, kod nas jedan tukao nikosulfuronom prvo punu dozu pa kasnije i ekvipom i dobio kukuruz ljudcki po repu, prepolovio rod, nema igranja sa uskolisnim u kukuruzu.Možeš u split aplikaciji ići malo veće doze od preporučene, primer nikosulfuron je 1,25lit puna doza po ha a u splitu možeš ići oko 0,7+0,7l ili 0,6+0,8l ili ako ćeš nikosufuron u prvoj turi ići a u drugoj ekvip onda ideš oko 0,7+1,4l po ha jednog i drugog ili jednog smanjiš a drugog povećaš srazmerno da dobiješ oko 110- 120% doze ukupno, nadam se da ste me razumeli.

Nisam isao u prvom tretmanu nista za uskolisne, nije ih ni bilo....da li mogu u drugom, tj znam da moze ovde su pisali ljudi samo ne znam koje doze smeju....da mesam Rimsulfuron(Rimex) + neki Nikosulfuron + cu ukrasti Nikolinu muckalicu Intermeco + Terbis za 5-6 list....:bravo:mozda si trebao da patentiras :ROFLMAO: Da li smem ici pune doze npr Riumexa od 60gr/He +Talisman 1.25 L/He ili smem sam polovicne doze od svakoga?

Slobodno idi 1.5 nikosulfurona i 30 grama rimexa po hektaru odhednom bece da mu fali nista a sirak ima da sprzi.
Ako ides 1. 25 nikosulfurona kao sto pise nista neces da uradis kod nas svi idu 1.75 po hektaru nikosulfurona

Bice da je tako,ovo su zapravo doze,kod mene npr 1,25lit/h razvali sirak.
Tarot nije za igranje u kasnijim rokovima,jos ako je vrucina,mmmm...

Никад нисам налетео на тај податак, па да питам - зна ли неко какав је утицај спољне температуре (првенствено нижих, типа око 15 степени) на дејство мезотриона?

Nazad
Vrh