Herbicidi u kukuruzu

Sad cu kad prodje sezona malo da odvojim vremena za te stvari.
Mada gledam na brzaka on je objedinio deklaracije herbicida.

Imam 1 kg sto sam pronasao kad sam sredjivao supu. Stara zaliha iz 90ih godina, a mislim da sam ga samo jednom koristio pre nego sto su ga ukinuli. Ostavicu ga za 2022. godinu :)

Hvala svima na pomoci. Problem je mala parcela od oko 60ak ari. Preporucicu mi, pa kada nikne to je to.

Vidim da Syngenta za Hrvatsku i Sloveniju ima kombinacije Elumis Peak (nikosulfuron + mezotrion + prosulfuron ) i Elumis Banvel (nikosulfuron + mezotrion + dikamba). Da li je neko probao da napravi ove kombinacije i kakva su iskustva?

Nikosulfuron + mezotrion + dikamba sam ja radio pre dve godine i prosle 10kj. Ne ostaje nista od korova. Isao sam dikamba 0.4-0.5 + mezotrion 0.25 + nilosulfuron 1.2 ili 0.7 + 0.7-0.8. Dikambu sam dodavao zbog ambrozije a onda sam poceo umesto dikambe terbutilazin i uradi isto a jeftinije je malo + drzi i zemljisno dok dikamba ne. Dikamba je bolja za palamidu od terbutilazina. Prosulfuron nemam iskustva.

Nikosulfuron + mezotrion + dikamba sam ja radio pre dve godine i prosle 10kj. Ne ostaje nista od korova. Isao sam dikamba 0.4-0.5 + mezotrion 0.25 + nilosulfuron 1.2 ili 0.7 + 0.7-0.8. Dikambu sam dodavao zbog ambrozije a onda sam poceo umesto dikambe terbutilazin i uradi isto a jeftinije je malo + drzi i zemljisno dok dikamba ne. Dikamba je bolja za palamidu od terbutilazina. Prosulfuron nemam iskustva.
Ja uradio terbutilazin na crno, pa sad gledam šta je najbolje da ide uz nikosulfuron i mezotrion. Glavni problem od širokolisnih su palamida, poponac i divlja nana.

2,4D je bolje resenje za palamudu,samo sto ga zeza vreme primene.
Ova godina je baš zeznuta kod mene. Kukuruz je prskan na crno Gardoprimom i palo 6 - 10 litara kiše posle prskanja. Sada je fazi 2 - 3 lista ali korovi krenuli kao ludi (muvar, palamida, poponac, nana). Vreme je za prskanje širokolisnih ali se bojim da ispucam nikosulfuron. Imam loše iskustvo sa nikosulfuronom u splitu, jer jedne godine u dozi od 0.5l/ha nije uništio muvar koja je bila 1-2 cm.

Nazad
Vrh