milanche87
Član
Koliko Dikambe?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa to je puna doza dikambe, cemu onda mesanje sa laudisom? Onda bolje samo Dikamba?!Od 0,5-0,7 lit po ha do 5-og lista kukuruza.
Jel su ovo doze po ha ili kj?Prskao sam nove njive sa tom kombinacijom. Drugar sto je sa mnom isao da vuce vodu kaze kako ces ti naciljati redove koliko je bilo korova. Kuk 3-4list a ponicalo sve moguce. Oprskali 0.25mezz +1l terb + 0.5l nikostok, kad smo isli posle kisa u 8-9 peru jos jednom nikostock isti drugar vuce vodu i vidim setka po njivi dok ja prskam. Kaze da nije video kako je izgledalo prve prvog tretmana ne bi verovao da je ono moguce resiti
Kod mene 130L/ha
Pa laudis nenosi poponac a da bi ga ubio moraš ići sa punom dozom dikambe ali dikamba slabije nosi tatulu i kereće grožđe tako da jedan drugog dopunjuju.Ako hoćeš da prođeš jeftinije onda ideš mezotrion i dikambu i pokriješ uglavnom sve širokolisne korove a za uskolisne dodaš nikosulfurona.Ja sam ove godine imao problema sa Laudisom, jer nije skinuo poponac i zutu rezedu... sreca nije puno stetilo kukuruzu... inace lepo je odradio njive gde nije bilo pomnutih travuljina, ambroziju je jako lepo skinuo sa 0.6 l po kj negde nije bilo potrebe da se ide druga doza... a na nekim gde sam imao pred usev psenicu, udario kasno sirak semenac i opet doza 0.6 po kj lepo odradila... e sad, sta i u kojoj kolicini dodati Laudisu da bi povecao spektar delovanja na rezedu i poponac?