Herbicidi u kukuruzu

tesla

Član
Učlanjen(a)
29 Maj 2011
Poruka
2.403
Lokacija
Stara Pazova
Nisam radio sa Adengom, ali od Merlin Flex-a nisam dovoljno dobro isprao creva na sejalici (ispalo je malo 50 lit. proterati kroz ista), i nastavio setvu suncokreta, pa je prva sejalica, do pola duži suncokret skroz nestao, a još jedna cela sejalica, je jadan, pitanje da li će se izvući. Ne da ga je odradio ove godine, čak i pretera...

- - - - - - - - - -

I ja radim "Bomba" kombinacijom, Mezotrion+Terbutilazi+Nikosulfuron, ali sam ove godine išao sa pola doze svega, i odradio je besprekorno, ali su i korovi bili mali, sem samoniklog suncokreta koji je bio do 15-tak cm.
 

emigrant

Član
Učlanjen(a)
12 Jun 2013
Poruka
1.206
Lokacija
Sremska Mitrovica
Dobili juče Coloseum 0,5l/ha+Lodin 0,5l/ha,hibridi Chorintos i DKC4943.Inče ovaj DKCje pre toga dobio i Maton.Nalazi se u nebranjenom delu pa su bile krenule neke trave.A Chorintos je bio baš čist al je i on dobio dozu.Sad posle ove kiše če dobiti i Nikosav.
 

Mačvanin 82

Član
Učlanjen(a)
22 Nov 2010
Poruka
1.205
Lokacija
MAČVA Republjik
[/IMG]
ako moze vasa misljenja da cujem. Kukuruz prskan kombinacijom Adengo + Maton. Ovakva reakcija samo se vidi na ovoj parceli. Kukuruzi dobijaju cistu belu boju na Listovima. Na ostalim parcelama nikakve promene nema
 

pidikanac

Član
Učlanjen(a)
13 Jan 2010
Poruka
3.688
Lokacija
Bavanište
Pa tebi nisu samo pobeleli listovi on je počeo da se suši koliko ja vidim.Ja mislim da je to od Matona koliko vidim tebi kukuruz ima 5-6 lista .
 

Ristaa

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2015
Poruka
947
Lokacija
Bački Gračac
Sa koliko listova si isao tu kombinaciju?
Adengo nije bas najpametnije koristiti preko 2-3 lista, aj maton bi mozda i prosao do 5
 

pidikanac

Član
Učlanjen(a)
13 Jan 2010
Poruka
3.688
Lokacija
Bavanište
A koja doza matona je u pitanju?

ovo je preporuka Kod merkantilnog i silažnog kukuruza u količini 0,5 - 0,8 l/ha, tretiranjem kada kukuruz razvije 3 - 5 listova
 

sale 307

Član
Učlanjen(a)
3 Jan 2013
Poruka
719
Lokacija
Nikolinci
Ovo je reakcija kad se zakasni sa prskanjem, a možda u kombinaciji sa kondicijom zemljišta. Možda si ispoštovao 3.list, ali ti je slabije zemljište pa je kukuruz pokazao fitotoksiju, osobina Adenga je da beli biljke.
Meni je tako pre neku godinu Merlin Flexx bio izbeleo kukuruz, zaboravio sam da ide do 2.-3.lista, kukuruz bio oko 5.lista. Tek kad sa završio prskanje, setim se šta sam uradio. Zvao sam ove iz Bayera pa su mi rekli da će izbeleti, ali da će doći sebi. I došao je, dal je uticalo na prinos, pojma nemam.

Sent from my E5603 using Tapatalk
 
Vrh