Paracinac88
Član
isto smo moj cale i ja podelili poslove sto se tice poljoprivrede.
Sent from my SM-J730F using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Suvise je rano da moze stetu da napravi. Najveca steta je kada je kukuruz veliki tada se jasno vidi efekat palamide. Imas 10-15dana na raspolaganju da oprskas a da ne bude nikakve stete.koliko palamida moze da steti kukuruzu koji se uredio vec? poceli sa prskanjem pred Uskrs i sad kisa zeza stvari...
Najbolje kad ima sloge i dogovora,mene je moje osamostaljivanje kostalo ko svetog Petra kajgana ali kad bi me pitali ja bi opet tako uradio ,mir nema cenu.Izvinjavam se za offVidi(te) drugar(i) jesam ja 4 banke ali ne znate kako stvari kod nas funkcionišu. Ja sam se aktivno poljoprivredom počeo baviti pre otprilike 10. I od tih 10-ak godina koliko radim, ne radim ja sve kao što ni on ne radi sve poslove. Neke smo podelili (on npr ne seje a ja ne orem. Može iostra da potvrdi ako čita) a neke radimo zajedno. Hemijanje u kukuruzu je jedna od tih poslova. Razlog? Jednostavno. Nije mi dozvoljavao da se ja u potpunosti trujem. Tretman semena kukuruza je moj, hemijanje u pšenici je moje ali u kukuruzima je on glavni a ja sam glas razuma.
Verovatno ću i ja tako. Našem sinu neću dozvoliti da se truje (ako se odluči da bude paor) dokle god ja budem sposoban da radim. E tako i ćale verovatno razmišlja.... valjda bi zaštitnički bio pravi izraz. A ako on tako želi, da se bavi poljoprivredom i da radi ono što voli i želi, da ne kažem da mu je to duševna hrana, ko sam ja da mu to uskratim i da ga penzionišem? Danas je hemijanje a sutra komplet bavljenje poljoprivredom?
Dobro je vama? Ili ste se malo prehladili od ove nagle promene vremena? Evo ovako. Ko smatra da treba da ga penzionišem, ja mu želim da to doživi od svog deteta.
Znači ja mogu očekivati neki sex? Juče sam poprskao callam-om a danas palo 9l kiše i zahladilo maloDikamba moze da ide i do 7lista, licno sam se uverio jer radim usluzno prskanje godinama unazad, svasta sam video.Prskao sam Siranom kukuruz od 10razvijenih listova i nije bilo nikakvih problema.Neki ljudi su stavljali maton u 7-8 lista posle nekog vrmena kukuruz se samo nakrenuo ali se kasnije ispravio.Sto se dikambe tice,veoma nezgodan herbicid, najvaznije je da se povede racuna kada se prska da ne bude hladno i vlazno vreme jer tada ispolji negativne efekte bez obzira na visinu kukuruza.Obavezno treba voditi racuna da se na uvratinama ne ponavlja prskanje jer dupliranje ume da napravi veliki problem, licno sam to iskusio sa Dikambom i sa Monsonom koji je izuzetan preparat ali neke sitnice uticu na posledice po kukuruz.Nikosulforoni mogu do 9-10 lista to sam se uverio vise puta i to bez posledica.Dikamba nikako na hladnoci.
Dikamba moze da ide i do 7lista, licno sam se uverio jer radim usluzno prskanje godinama unazad, svasta sam video.Prskao sam Siranom kukuruz od 10razvijenih listova i nije bilo nikakvih problema.Neki ljudi su stavljali maton u 7-8 lista posle nekog vrmena kukuruz se samo nakrenuo ali se kasnije ispravio.Sto se dikambe tice,veoma nezgodan herbicid, najvaznije je da se povede racuna kada se prska da ne bude hladno i vlazno vreme jer tada ispolji negativne efekte bez obzira na visinu kukuruza.Obavezno treba voditi racuna da se na uvratinama ne ponavlja prskanje jer dupliranje ume da napravi veliki problem, licno sam to iskusio sa Dikambom i sa Monsonom koji je izuzetan preparat ali neke sitnice uticu na posledice po kukuruz.Nikosulforoni mogu do 9-10 lista to sam se uverio vise puta i to bez posledica.Dikamba nikako na hladnoci.
To u imenu nije godište već visina u milimetrima.79-godiste,koliko godina trebas imati da ne moras slusati caleta ?.Vecina aktivnih materija i moze da se koristi kasnije u usevu od preporucene na etiketi-uputsvu,ali kljucna stvar je kolicina,doza po hektaru.Mora manje,dosta manje.
Ja sad nekog malo drugacijeg misljenja od svih...treba postovati starije i savetovati se,ali ih treba maloni postedeti da malo i oni uzivaju u ostatku zivota,jer vidite da je ludo vreme..... Mi smo kucinpodelili poso oko njiva na sledeci nacinMislim da je Siniša u pravu.Poštuje svoje roditelje.Vrlo brzo će svi doći u tu poziciju pred penzionisanje.Od roditelja ste naučili dosta od toga što sada mislite da ste sami naučili.Dobro će biti dokle imate nekog da vam čantra iznad glave.Kada nema biće vam teže,uverićete se.Starije treba poslušati a raditi po svom a često će biti baš kako oni kažu