Uskolisne korove u kukuruzu sam prskao u split aplikaciji, neretko i odjednom, ali bolji mi je split. Medjutim, gubim bitku poslednjih godina sa travnatim korovima, tj uskolisnim. U prvoj turi oko 3-4 lista kukuruza su niski korovi, deluje da ga zaustavi ili krene da crkava....prodjem za oko 10tak dana druga tura splita, vidim nicu i novi reko to je to, resavam ih...odem da spartam sl put (racunajuci da sam resio sve) imam da vidim da su samo uskolisni korovi, najvise sirak da kazem a i ostali, muhar npr...preziveli skoro svi...kada skidam kukuruz na nekim njivama kao da nisam prskao, sirak kao ja....prskano je poslednjih godina Nikosulfuron-ima (Nikosav, Siran itd), probao sam i sa Rimsulfurom (Tarot Plus...) jos gore sa njim....Deluje mi da postaju rezistentni uskolisni korovi na to sto koristim ili negde gresim, ali ne znam gde. Razmisljao sam da probam sa Equip-om ove god, nemam vise resenja....to mi je poslednja sansa, da li ima neko bolju kombinaciju, proverenu, pa da kazem i jeftiniju na samom pocetku? Sa sirokolisnim nemam problema, doduse to se lakse resava u kukuruzu naravno....Niko ne voli korov u njivi, ali iritira kad uradis sve, ali ne bude zeljenog efekta. Totalisem svaki put strnjiku, sve u full-u. Zemljisno ne radim vec godinama, nikad nisam utrefio da bude kise posle, pa propadne sve....