Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A kako onda objašnjavaš (objašnjavate) to da kukuruz nikne lepo i kasnije počne da vene. Kad izvučem biljku na zrnu semena nadjem ubušenog žičara. Pa nisam blesav toliko majku mu da baš totalno pišem napamet.... Dobro,priznajem pobrko sam fazu uzrasta tj verovatno ne dogura do 5-og lista ali sigurno prodje fazu 2-3lista (jbg ne secam se u kom uzrastu su bili moji napadnuti) i onda tačno vidiš kako biljka počne da vene. NE tvrdim da žičar ne proredi sklop još u fazi nicanja ali ja još nisam imao takav slučaj a nisam ni video. OK,i to priznajem možda nisam dovoljno obraćao pažnju.... Možda je neko i imao takav slučaj ali nisam video niti čuo. Ali ovo da kukuruz nikne pa ga kasnije žičar napadne sam imao prošle godine (najfriščiji slučaj) a i bivši komšija takodje (za đurđinčane i ostale koji čitaju i koji poznaju a i da ne bude da lažem. Mirko Orč..). Još ja ne bih ni primetio nego smo išli u obilazak njiva i Babo u prolazu primeti. Stanemo otkopam biljku i kad sam je izvukao dva žičara na zrnu. Šteta što nisam slikao (Dukej sad vidim koliko grešim po pitanju kamere). Drugar (Marinko Dul..) takodje imao slučaj davnih dana da mu žičar napao dosta kasno kukuruz pa nit mu je bilo da seje ponovo a nit da ostavi. Na kraju je ostavio ali je prinos normalno bio loš. Jedan komšija sa njivom (Slavko Ostr.....) isti slučaj. Kukuruzi lepo nikli ali kako koji dan odmiče a oni sve lošiji i lošiji. Na kraju je sejao ponovo.Žičar izgricka seme najpre i ne nikne,a posle Force-a neverujem da uđe u stablo...
Jel vam peni Koloseum?
Mi smo 2014 preterali sa nikosulfuronom na jednoj parceli.Prinos nije bio nikakav a sirak nismo suzbili uspešno.
Mene uplasila neka zastitarka danas. Kaze da nisam radio sa dobrom hemijom,kaze da ima previse sulfonil uree i da ce kukuruz dugo da ostane mali i da moze da se desi da se uopste ne oprashi. Sta vi mislite
Koliko to sve kosta po ha ?Moje iskustvo, a dosta je dugo, govori da da je Rimsulfuron zakon u poredjenju sa Nikosulfuronom kojeg bi svrstao kao zadnjeg sta bi koristio!
Vecina kukuruza su isprskana i to razlicito!
6 kj su posejani kroz korove gde je zatim korisceno 3.5 l/kj totala + 0.3 l/kj Matona. Pre neki dan, kad je kukuruz bio u fazi 3 lista jos 0.3/kj Matona+0.5/ kj Terbisa+5gr./kj Peek-a!
Ostale parcele prskane samo sa Terbisom i Peek-om!
Sledi korekcija na svim parcelama sa Skautom + Rimex kad su u fazi 5-6 lista! Kasnije jedno spartanje i sasvim dovoljno sa moje strane!