nesto2
Član
Mеšaj pa probaj. Smanji doze i šinjajj
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Može i full doza,probano[/QUOT
Može i full doza,probano
Gledam psenice ove godine kod drugih ljudi posejane na kukuruzu. I znam da su svi radili sa adengom prosle godine. Ono je katastrofa. Da je to jedna njiva pa hajde gresim. Ali bas na mnogim.njivama je tako.
Nada poslednja umire.
Ne znam da li je do adenga ili monsuna ali psenice su zute ,male, retke.A sta je sa tim psenicama? Ja vec dve godine radim tako i nisam primetio da nesto ne valja.
A jel mogu ti zemljisni herbicidi da utiču na pšenicu ako se parcela pre setve uzore, pa bilk kog sastava da su ili jačine? Uglavnom većina seje pšenicu na tanjirano....Ne znam da li je do adenga ili monsuna ali psenice su zute ,male, retke.
Nada poslednja umire.
Ja nebik tu još ništa prskao,jel vidiš kakav ti je još kukuruz???Neće ti trava pobeći sigurno ali ako i pobegne može Mezotrion ili Laudis da dotuče to sve...Hteo bih da ga isprskam sa 2.4d,jer ima dosta siroke trave,a bojim se da ce mi se za dikambu trava oteti.
Jel u 3-cem listu?
Ubaci ti uz dikambu i malo terbutilazina pa da vidis efekat.Recimo probaj na njivi u 4 listu kukuruza 0.6l/ha dikambe i 1-1.2lit /ha terbutilazina.Ima da nema nista od sirokolisnih.Za mezotrione je rano i glupo ih je sad izkoristiti.Moze li se prskati kukuruz sa am fluroksipir u 6 listu, bez ostecenja useva, nisam nikad koristio ovu am?Prskao lane sa dikalmbom(plamen) i nisam bas zadovoljan kako je delovao, suvise sporoNeki kukuruzi ce mi prerasti za prskanje sa 2,4d, pa razmisljam sta bi jos moglo da se koristi u ovom slucaju osim mezotriona