mindjušar
Član
Neće kukuruzu biti ništa,da se soja ili suncikret oprska posle setve pre nicanja,prilikom nicanja bi zakačilo 2.4D,kukuruzu neće biti ništa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Seme koje je dohvatio total nece nici!Sta se desava ako njivu posle setve prskam totalom,a negde sejalica ne zagrne dobro seme i totalom se predje preko golog semena.Smeta ili ne???
Te jalove biljke su posledica od matona i kod mojih kolega se to stalno desavalo dok su koristili maton i na kraju su ga izbacili iz upotrebe.Biljke bi dosle do metlicenja i tu bi se sve usukale metlica bi ostala u listu i nebi se klip zametnuo,a oni su bas puno koristili maton jer su njive prestali da oru pa zbog toga su u pocetku imali jako puno problema sa sirokolisnim korovima.Matonom uvek prskam i znam da je smrt za čičak a i ostale sirokolisne. Naime, krenem da prskam i dok odem do kraja njive i vratim se korov već klone. Jednom sam radio korekciju posle matona, u pitanju je bio calisto i bilo je dosta jalovog. Njiva je bila zaparlozena i da nisam prskao drugi tretman ne bi bilo baš nista od useva. Zbog čega je toliko jalovog bilo ne znam, doza nije bila prejaka a ni kukuruz prevelik. Prvi put 3-4 lista a posle se ne sećam ali znam da je bilo još jedan ili dva lista fore da preraste.
To sam pitao,doze u toj trojnoj kombinacijiNisi dobro razumeo,dobili su kukuruzi koji imaju palamide,kupine,vicije,poponca...,već Moto extra 1l/ha,u trećem listu,u 5.om listu ide Bonaca 1.2l/ha + Colosseum 0.7l/ha + Siran wg,pa tamo u 8.om listu Terbis + Mezatron
Matonom uvek prskam i znam da je smrt za čičak
Od tog ne zagrnutog semena svakako nema ništaSta se desava ako njivu posle setve prskam totalom,a negde sejalica ne zagrne dobro seme i totalom se predje preko golog semena.Smeta ili ne???
Pa nije bas tako,kod nas u nasoj zemlji posle nodetke ostaje prilicno nezagrnutog semena,vazno je da padne kisa i to seme koje je na povrsini se uhvati za zemlju i pusti koren.To je zato sto je kod mene zemlja ilovaca kao lepak.U slucaju suse od golog semena nema nista.Od tog ne zagrnutog semena svakako nema ništa