milosluxer
Član
hteo bi da posejem pasulj pored kukuruza ali je izasla sirokolisna trava pomalo.da li ce da smeta ako ga posejem i odmah sutradan isprskam matonom?da li ce da smeta pasulju?ako kasnije bude padavina?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Totala pre 7-8god 3l/kj nosilo i kupinu,sad ni 6l/kj,a i cena je otišla i spram evra u p.m.,alavi su svi STRAŠNO,svi bi na seljaku da se bogate
Две године после примене на третираним површина могу се сејати шећерна и
сточна репа, спанаћ, грашак и пасуљ.
COpy- paste iz kataloga.
DAl si ovo sve procitao negde ili si nesto i video-iskusio? Poredis peglicu i mcku, i iste preparate iz razlicitih zemaljal! prenaglio si da bi te neko ozbiljno shvatio...1) Vidim da ne vredi o nekim svarima polemisati. Naivno je misliti da proizvod proizveden u hali 10 sa 10 kod nas u može biti isto selektivan kao i proizvod iz Nemačke/Švajcarske. Naravno, imaju i Kinezi dobra kola, al nekako svet više vozi ona druga.
2) Za glifosat mogu samo da se nasmejem. "Još nisam čuo da je bilo ko imao sa njime problema u smislu smanjene efikasnosti ili selektivnosti". Ova rečenica znači samo da ne znaš šta znači pojam selektivnost. Ponavljam još jednom, ne sumnjam da generik odradi posao. Ali ono šta treba da nas muči je selektivnost. To je ono, maton je odličan, jeftin, a pohlepne hemijske kompanije prave skuplje stvari jel im se on ne isplati. A to što smanjuje prinos drastično nikom ništa.
Na kraju krajeva, smatram da svako ima izbor i neka odluči hoće da vozi peglicu ili mercedesa. U Silbašu je prosečan prinos kukuruza u dobrim godinama oko 6,5t/kj. Za 60 kg lično mislim da ne vredi rizikovati. Kod nas ima dosta paprike. Ja sam i zaštitar, a imam i svoju prodavnicu. Dešavalo se da čovek kupi "jeftinije" zato što bi da uštedi 100 kg paprike, a na kraju tih 100 ispadnu preko 1000 kg. Neka svako radi kako hoće, mene baš briga. Al ti isti, a ima ih dosta, danas kupuju samo originale.
Jeftinija varijanta Callista je Chif od firme Magan. Prošle godine sam koristio Chif 1l/ha i Sorgum (rimsulfuron) 40g/ha u fazi 4. lista kukuruza. Efekat je fenomenalen nijedne travke na njivi. Svi koji su videli njivu rekli su da će ove godine prskati sa Chif-om. Kukuruz ovu dozu nje ni oseto. DKC 6101 i AS 72 su ostvarili najveći prinos otkako sejem kukuruze, nije stalo u čardak. Prinos oko 12.6 t/ha.Jel neko čuo za jeftiniju verziju callista?
Koko se svi pravite fini i svi koristite Originale...da ne lajem!!
- - - - - - - - - -
DAl si ovo sve procitao negde ili si nesto i video-iskusio? Poredis peglicu i mcku, i iste preparate iz razlicitih zemaljal! prenaglio si da bi te neko ozbiljno shvatio...
Ambroziju nemam,glavni problem kod nas je abutilonCalisto je dobar, odlican, ali ambroziji ne moze nista.
@mindjusar
Tako to ide. Sada smo se svi navukli na total. Moze im se.
@MomoSaric
Koliko je rentabilno prskati na crno, ako posle ides i u korekciju sa skupim preparatima? Zar nije jeftinije samo ici "korekcijom" kao jedinim tretmanom?
@mindjusar
Tako to ide. Sada smo se svi navukli na total. Moze im se.
@MomoSaric
Koliko je rentabilno prskati na crno, ako posle ides i u korekciju sa skupim preparatima? Zar nije jeftinije samo ici "korekcijom" kao jedinim tretmanom?
Ambroziju nemam,glavni problem kod nas je abutilon
Dobar za sirokolisne, malo nezgodan za naredne kulture pre svega za secernu repu.
http://www.syngenta.com/country/rs/sr/cp/ProductList/Pages/Peak75WG.aspx
Kaze da se ne sme da se primenjuje u zemmljistima gde je ph>7,5.