talianu
Član
Bio na probi kod mene (3 kj) zadovoljan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koja je cena Monsuna?
Moze a i ne mora bit!Opet ponavljam treba izbegavati kopije kao kletoks i slicne, jer mogu da ne urade zadovoljavajuce posao.
Ja sam to pisao prosle godine jer sam radio oglede na svojim njivama i isto to uvideo,pojedini su se smejali i govorili da radim za pojedine kuce tipa Bayer,Singenta...Moram da kažem da sam jesenas pričao sa čovekom koji radi zaštitu u nekoj zadruzi, oko 4000 ha. Ne radi ni za jednu hemijsku kompaniju. I pitam ga ima li razlike u korišćenju kopija i originala. Rekao mi je da su 2005. isprobavali i da se utvrdilo da je razlika bila 1t po ha, nešto malo manje, u korist originala. I od tada koriste isključivo originale. Manite se razlike u ceni po litri preparata. Nije Švaba lud. Razlika u korišćenju kopije i originala za suzbijanje sirka je oko 1000 din po jutru. Što je, koliko? 60 kg kukuruza po jutru? Ja verujem da toliko više rodi.
Ja sam to pisao prosle godine jer sam radio oglede na svojim njivama i isto to uvideo,pojedini su se smejali i govorili da radim za pojedine kuce tipa Bayer,Singenta...
Neznam za navedene kuce nisam isprobavao nista,konkretno radio sam Siran protiv originala.Sta ce mo sa galenika, pinus, agrosava, hemovet i td. dali ste i njih ispitali il samo na kineze bacate akcenat?
Niti radim u delti niti uvozim za bilo koga sta nit me interesuje koja je cija aktivna materja,a jako dobro znam sta sam isprobavao na njivama i kakvi su rezultati bili.Sto se mene tice prskaj psenicu protiv rdje i antirostom ako ti je volja....meni sasvim sve jedno.
- - - - - - - - - -
Neznam za navedene kuce nisam isprobavao nista,konkretno radio sam Siran protiv originala.
Prica ciste gluposti taj zastitar iz zadruge , 90% svih aktivnih materija za pesticide uopste se danas proizvodi u Kini, dok se u Evropi vrsi samo prepakivanje.Evo uzmimo u razmatranje jedan Syngentin fungicid u pitanju je Shirlan 500 , ko gaji krompir i
jabuku zna o cemu govorim. Prodaje ga i pakuje Syngenta, proizvodjac koji je sintetisao aktivnu materiju je ISK ISHIHARA, kompanija iz Japana.Istu aktivnu materiju pakuju u Magan i Cheminova i Galenika, upotrebljavao sam sve i uvek imao isti ucinak, pomenucu i cene, original je 8500, Cheminova 7200 a Galenika 6500 dinara. Prema tvojoj prici taj zastitar radi najverovatnije u Delta agraru, pa koriste preparate koje oni direktno i uvoze.Po onoj narodnoj sto je babi milo, to joj se i snilo.