Planirao sam da prskam širokolisne korove sa Dikambom a uskolisne sa Nikosulfuronom, odnosno u kombinacji u jednom tanku da budu Galenikin Plamen i Agrosavin Nikosav.
E sad čitam u katalogu sredstava za zaštitu bilja 2012. od Chemical Agrosave, da njihov Colosseum (to je takođe Dikamba kao i Plamen, samo što ga nema kod nas u apoteci): "na neke korove nije dovoljno efikasan, kao što su tatula (Datura stramonium) i teofrastova lipica (Abutilon theophrasti), a na neke uopšte ne deluje kao što je pomoćnica (Solanum nigrum)...". Opet, u galenikoinoj publikaciji "Suzbijanje korova u kukuruzu 2012", piše da Plamen dobro nosi abutilon.
Poznajem svoju njivu, i znam da ima dosta kerećeg grožđa (Solanum nigrum), a ima i abutilona i tatule, samo ne toliko puno. Prošle godine sam radio sa Dikambom jednu parcelu, ali na toj parceli nema ni abutilona ni kerećeg grožđa, pa možda zato nisam ništa ni primetio (inače sam bio zadovoljan rezultatom).
Zato me interesuje kakva su vaša iskustva sa Dikambom i pomenutim korovima, kad se samostalno prska i kad ide u kombinaciji sa Nikosulfuronom.