Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Planirao sam da prskam širokolisne korove sa Dikambom a uskolisne sa Nikosulfuronom, odnosno u kombinacji u jednom tanku da budu Galenikin Plamen i Agrosavin Nikosav.
E sad čitam u katalogu sredstava za zaštitu bilja 2012. od Chemical Agrosave, da njihov Colosseum (to je takođe Dikamba kao i Plamen, samo što ga nema kod nas u apoteci): "na neke korove nije dovoljno efikasan, kao što su tatula (Datura stramonium) i teofrastova lipica (Abutilon theophrasti), a na neke uopšte ne deluje kao što je pomoćnica (Solanum nigrum)...". Opet, u galenikoinoj publikaciji "Suzbijanje korova u kukuruzu 2012", piše da Plamen dobro nosi abutilon.
Poznajem svoju njivu, i znam da ima dosta kerećeg grožđa (Solanum nigrum), a ima i abutilona i tatule, samo ne toliko puno. Prošle godine sam radio sa Dikambom jednu parcelu, ali na toj parceli nema ni abutilona ni kerećeg grožđa, pa možda zato nisam ništa ni primetio (inače sam bio zadovoljan rezultatom).
Zato me interesuje kakva su vaša iskustva sa Dikambom i pomenutim korovima, kad se samostalno prska i kad ide u kombinaciji sa Nikosulfuronom.
Nemoj se igrati zeazinom ako kukuruz ima više od tri lepo razvijena lista i tera četvrti.
Nemoj se igrati zeazinom ako kukuruz ima više od tri lepo razvijena lista i tera četvrti.
I ja sam prskao sa Merlin Flexom pre par dana, tek cemo da vidimo rezultate. Nije bilo kise nikako kod mene pa me interesuje koliko dugo moze da izdrzi bez kise? Ja sam isao dozu od 400ml/ha.Da prenesem moje iskustvo sa Merlin Flexxom,prskao sam cisto eksperimentalno jednu njivu od 70 ari sa 0.2 litra Merlina i 1 litar Acetosava,rezultat je da sirokolisne trave nema uopste,ponegde se provukao koji muhar,a vidim da i on pocinje da gori polako,rezultat je odlican,iako je upotrebljena manja doza od preporucene,sad mi je zao sto sve njive nisam njime prskao.
I jedno pitanje,imam na jednoj njivi problem sa divljim duvanom (Asclepias syriaca),neverovatno kako je izrastao od ovih kisa,negde je i 30-40 cm visok,da li je neko imao problem s njim?drugar mi kaze da je prilicno otporan,pa me interesuje da li ga Callisto moze efikasno srediti?
Moze i do 5 lista samo zeazin ne vise od 1 lit.A sta mislis o kombinaciji plamen i zeazin ako kukuruz nema vise od cetir lista?
Potpuno se slazem sa time jedino ako nije 5 lista i 6 siljak onda je bolje manje agresivnosti.Motikan ili fantom su cenovno i efikasno dosta pristupacni.Cambio je hemija za zaobilazenje,ima mnogo jacih dikambi od njega.
A ako treba i drugi put skojom kolicinom da idem...0.4lit/kj
Plamena.
Nije preporucljivo da se na istu parcelu,ponavlja dikamba.A ako treba i drugi put skojom kolicinom da idem...