Srdjan Žorž
Član
Da li se na kraju osusila skroz ili samo izbelela?Moje iskustvo kaze da kad je do 10cm nema problema a za vecu samo stopira u porastu a kasnije se oporavi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod mene cena za 400 gramma je 2890 + 250 din okvasivac 1l.To je za 1 ha.Inace kazu da je jako dobro sredstvo ja sam bas danas rezervisao 5.5 kg+okvasivac 13lit.http://www.agro.basf.rs/agroportal/...onproduct_catalogue/product_details_1433.html
Je l' znas cenu? To je "drugi deo" herbicida Celebrity plus. Prosle godine ga je moj rodjak koristio, dobio je za jedan ha gratis, ali iako je odradio posao kaze da ga ne bi koristio, jer ima i jeftinijih alternativa...
Cek, je 'l smo se dobro razumeli prskao si Motivellom, a najveci problem su sirokolisni korovi? Mislim da je u tome greska! Mootivell ipak ima sporedno delovanje na sirokolisne korove...
Pogresno si shvatio. Pricao je o Equipu koji mu nije bio dovoljan pa je ostatak prskao Motivelom s kojim nije imao nikakvog uspeha dakle ovde su u pitanju uskolisni korovi. A sto se tice Calista to pise o sirokolisnim korovima. Posle reci "nikad vise" zaboravio je da stavi tacku verovatno od umora kako je krunio danas. Nadam se da sam razjasnio.
Ja idem isto 2l acetohlora ali idem i 2l. terbisa . A vidim da ti ideš 1 l. pa neznam otkud meni 2l. Čini mi se da treba1.5l po hektaru .terbisa a mislim da je to taj rezon.Koliko je glifosat ove godine u Srbiji..????.Što pita Branko za ograničenja , to ne bih znao jer mije sva pšenica po soji ali lane je bla po kuk. i nije bilo problema mada se te dve godine nemogu ni porediti zbog velike razlike u padavinama..Ove godine se mogu očekivati oštećenja ozimih useva od ostatka herbicida koji zbog nedostatka padavina nisu dovoljno isprani pogotovo kod onih koji su išli sa dozama malo većim od preporučenih.Ja ovako radim godinama i mislim da je najeftinije a i efikasnost je bas velika.Nakon setve poprskam zemljisnim herbicidima i to 2l deltacet+1l rezon na 1ha,i onda kad je kukuruz na 3-4 listu isprskam matonom 0.7l na 1 ha,i nema travke nikakve,Cena po ha za sve ovo je oko 2500din.