Hattat

Za ručicu si upravu a za plastike - možda ih je neko malo više isprobavao. Max 32kmh.

Ovako da istanekem neko svoje misljenje. Bio sam zaineteresovan za ovaj traktor,pa danas otidjoh na sajam da pogledam sta ima od trakotra u ponudi pa da razmotrim cena-kvalitet-oprema i bas sam hteo pogledati ovaj hattat koji ste toliko nahvalili. Ovako,po mom utisku traktor krs,te pare nikad ne bih dao,da je cena u rangu kao kinez pa da razmislim,ovako uopste. Kao prvo traktor je tek poceo da se prodaje kod nas,niko nema istustva sa njim,servis koliko je dobar i rasprostranjen,koliko mogu brzo nabaviti deo(posto sam pitao za traktor i nemaju na lager,nego treba da se uplati pa naruce i stigne kroz neko vreme). Plastika jednom recju katastrofa,spoljna plastika na haubi je bas loseg kvaliteta i dosta tanka,pa mislim da bi se vremenom raspala,staklad lepljena sa silikonom i izlgeda da ce ispasti pod uticajem sunca i kise,i siber takodje je lose lepljnje,vidi se. Zvucna izolacija u kabini-ravna kinezu,nesto malo je tisi,ali opet bucno,po meni. Preglednost mi izgelda dobra ali nisam ga isprobao u radu pa ne mogu tacno reci. Tu mi je najpovonjiji bio taj model A110,ali koliko je mizeran(mali) ne znam uopste sta bih mogao sa njime raditi,a model A90(od 82 KS)nekako mi je precenjen,2 000e samo razlike izmedju ova 2 modela. Ipak ja nisam uopste zadovoljan sa tom cenom i kvalitetom,pa sam i odustao od traktora,i nastavio dalje gledati....
Moje iskreno saucesce kupcima ovog traktora jer sam video da se prodaje skoro nov,2011 god. u oglasima,covek mora da je fasciniran masinom :D bez uvrede kupcima,mozda je dobar,ali po meni navodim za ove pare,NIJE.
Mislim da je ipak bolje dodati jos par hiljada i kupiti nesto kvalitetnije,ne bih da navodim marke,sami mozete prosuditi koji su u rangu...

Nisam iz nijedne konkurentske firme nego sam istakao svoje misljenje,tj.vidjenje sad sta vi mislili o mom komentaru ne bitno,valjda ce se neko i sloziti ali vecina nece na ovoj temi.
Mislim da je ipak bolje dodati jos par hiljada i kupiti nesto kvalitetnije,ne bih da navodim marke,sami mozete prosuditi koji su u rangu...

Pa koje su to konkurentske firme, taj Hatat 110 cena je 32800 eur, i tu je ukljucen PDV ! Ispod njega po ceni, a priblizne konjaze samo su rusi. :sta:

Ja sam takodje bio i gledao malo traktore Hatat. Sve u svemu koliko para toliko muzike. Meni se cini solidno resenje ko nece kineza i rusa, a nece da se "otvori" za poznatije marke. Inace mi je zasmetalo (a verujem i 90% ljudi koji su preko 100kg) pomocno sediste u A110 da udjem lepo na vozacko sediste. (Moguce da se ono sklapa, ali nisam hteo da ispadam pametan pa jos i to da probavam :osmeh:)

Ja sam se zaustavio kod modela 80...ostali me nisu zanimali-motor 78 konja,mali okretan...ali....plastika jako svileno uradjena,na klipu volana postoje tragovi ulja,samo jedan klip hidraulike sa leve strane,i to malih gabarita,i zavrsna obrada je diskutabilna,postoji isuvise mesta na kojima postoje rupe,prorezi i spojevi u koje se moze zavuci djubrivo i zemlja(odnosi se na kabinu) i sto mi je zasmetalo-svuda okolo je izlepljen nekim crnim silikonom,i to nepovezano,i na nekim mestima vec naceto.za one pare eventualni kupci zasluzuju malo vise paznje.

Kis i ja smo bili pametni pa smo probali sve zivo da iscackamo i sklapa se pomocno. :osmeh:
Lakse izaci iz njega nego JX 95 sigurno.

Ako ste vas dva derana uspeli uci i izaci (malo sale) ondak mogu i ja, samo sam metar vislji... :haha:

Svako ima svoje vidjenje stvari, recimo ja tom traktoru nisam posvetio vise od 1 minut, zbog toga sto je nov na tristu, i zato sto mi netreeba traktor u tom rangu, tj tih konjskih snaga. kad dodje vreme za to onda cuga gledati, isto kao i konkurentske marke istih karakteristika.

Ovako da istanekem neko svoje misljenje. Bio sam zaineteresovan za ovaj traktor,pa danas otidjoh na sajam da pogledam sta ima od trakotra u ponudi pa da razmotrim cena-kvalitet-oprema i bas sam hteo pogledati ovaj hattat koji ste toliko nahvalili. Ovako,po mom utisku traktor krs,te pare nikad ne bih dao,da je cena u rangu kao kinez pa da razmislim,ovako uopste. Kao prvo traktor je tek poceo da se prodaje kod nas,niko nema istustva sa njim,servis koliko je dobar i rasprostranjen,koliko mogu brzo nabaviti deo(posto sam pitao za traktor i nemaju na lager,nego treba da se uplati pa naruce i stigne kroz neko vreme). Plastika jednom recju katastrofa,spoljna plastika na haubi je bas loseg kvaliteta i dosta tanka,pa mislim da bi se vremenom raspala,staklad lepljena sa silikonom i izlgeda da ce ispasti pod uticajem sunca i kise,i siber takodje je lose lepljnje,vidi se. Zvucna izolacija u kabini-ravna kinezu,nesto malo je tisi,ali opet bucno,po meni. Preglednost mi izgelda dobra ali nisam ga isprobao u radu pa ne mogu tacno reci. Tu mi je najpovonjiji bio taj model A110,ali koliko je mizeran(mali) ne znam uopste sta bih mogao sa njime raditi,a model A90(od 82 KS)nekako mi je precenjen,2 000e samo razlike izmedju ova 2 modela. Ipak ja nisam uopste zadovoljan sa tom cenom i kvalitetom,pa sam i odustao od traktora,i nastavio dalje gledati....
Moje iskreno saucesce kupcima ovog traktora jer sam video da se prodaje skoro nov,2011 god. u oglasima,covek mora da je fasciniran masinom :D bez uvrede kupcima,mozda je dobar,ali po meni navodim za ove pare,NIJE.

Nisam iz nijedne konkurentske firme nego sam istakao svoje misljenje,tj.vidjenje sad sta vi mislili o mom komentaru ne bitno,valjda ce se neko i sloziti ali vecina nece na ovoj temi.
ja se slazem sa tobom
i meni deluje mnogo mekano i budjavo

Ajde A110 nije skup u odnosu na svoju konjazu,ali ipak on sa tom konjazom ne moze nista vise uraditi od onog od 82 KS jer je previse lagan,i nema tu snagu da povuce.
A odnos cena-kvalitet za traktor od 82(model A90,cini mi se) cena je previsoka koja iznosi 24990 evra+ PDV,a za dodatnih nesto malo manje od 4 000e imas kupiti case jx95 od 92 KS,koji je jaci i cini mi se masivniji,a i barem je case,ima svoju tradiciju i siguna firma,delovi i servis,sto se za hattata ne moze reci. Ipak nov je a i preteras sa cenom,za tu obradu,mogli su barem poceti kao kinez,da navuku ljude,barem onim kojima je bitno sto jeftinije.

Ima i osoba koji su primetili isto sto i ja(cak i vise mana su mu nasli).

"Koliko para toliko muzike" U ovom slucaju je to(po meni) mnogo para,za tako malo muzike :D ipak svako ima svoje misljenje i ukus ;)

Traktor je nov na trzistu i treba malo vremena da se ljudi upoznaju sa njima. Ono sto vidim je da na forumu vec ima vlasnika Hattat traktora. Oni ce nam najbolje reci kako su zadovoljni. Mi mozemo samo da nagadjamo...

Pa mnogo je glupo sto kudite marku,a nemate je u dvoristu i zamisljate sta bi mogao da povuce.
Pisao sam sta kod ujaka vuce,sto prethodni traktor od 82ks nije mogao da povuce i da mu ta razlika u konjazi dosta znaci.

Pa mnogo je glupo sto kudite marku,a nemate je u dvoristu i zamisljate sta bi mogao da povuce.
Pisao sam sta kod ujaka vuce,sto prethodni traktor od 82ks nije mogao da povuce i da mu ta razlika u konjazi dosta znaci.

Ne kudim je,govorim ono sto sam video ;)
A sta moze taj od 82 KS povuci ne znam,msm s tom konjazom realno mozes raditi samo sitnije poslove a taj je skroz ok usaglasen tezina-konjaza-podizna moc(solidna),ali obrada,jada i beda(odosni se na traktor).A za ovog od 108 KS siguran sam sta kod mene ne bih povukao bez probe,koliko god to Vama zvucalo suludo. Sad kako ce se pokazati to ostaljam na vlasnicima pa da nam lepo docaraju :D

Zavisi za čega će traktor biti korišćen i u kojem tipu zemljiišta, za neke ritske oranice svakako da je lak i da ne može da vuče trobrazni plug, ali do sad ko god ga je koristio za oranje nije imao problema da sa modelom A110 vuče trobrazni plug.Mada njegova maksimalna težina od 4500 kg nije za podceniti, i on može mnogo više da uradi ili da povuče od modela A90(82ks). Ako ćemo da budemo realni ovi traktori nemaju šta da traže u nekom ozbiljnom oranju, dobro je poznato da je potrebno 40 ks po jednom plužnom telu i oko 5500 kg težine traktora za pravo oranje tako da model od 107 ks nije pravi traktor za trobrazni plug.A kao što je i rečeno završna obrada-koliko para toliko muzike.

ajde nemojte da pricate gluposti konj je konj pa bio kinez ili fend masa traktora jeste bitna ali ajde da pitamo clana cicimorica on ima pravi rit i negde nekad je na forumu napisao da je sa rusom vuko 3x12 vogela a sto taktor od 107 ks ne bi mogo da vuce 3x14 neznam

Videćemo kako će da se pokaže na jesen ovaj model od 107 ks u Banatu kad budu orali.U okolini Srbobrana on vuče trobrazni vogel obrtač kod dvojice vlasnika bez ikakvih problema i to sa radnim zahvatom od 105 cm i na dubinu od 27-30 cm brzinom od 8 km/h sa potrošnjom od 14 litara po KJ.

Nazad
Vrh