Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Vidim ima Cultor iz Češke i domaći. E sada da li tu ima razlike ne znam. Proletos sam stavio Cultor prednju na Fergusona i izgleda mi isto kao Trajalka, kao da je plastična.
imam na traktoru 4 cultorove,i puno su mekane!nekoliko sam ih puta probijao,a i skidaju se od voznje!a barum sam imao prije njih,nikad ih nisam probio!
na 539 imam trajal .2500 sati ima i 12 god im je i nisu lose,nisu ni upolovile!
Kod mene cultor na zetoru evo 7 godina, ni tragova pucanaj ni tragova trosenja a odradio 1500 rs (oranje, frezanje, transport, baliranje) radijalna u pitanju al uvijek fino napuhane nikad mekane i za 7 godina se jos ni jednom nisu probile
Ja imam zadnje cultor i zadovoljan sam kako se ponasa traktor sa njima. Sad planiram i prednje da menjam pa se takodje dvoumim izmedju turskih i cultor-a. E, da, cultor oce brze da se trosi na asfaltu ili u sumi da se ostecuje na panjevima i ostrom kamenju, valjda je mekan.
A koja se to ne ostecuje po panjevima i ostrom kamenu? Svojim ocima sam 2 godine gledo i kultor i trajal i godijer i pireli kako suma jede ko da su od papira.
Najveca mana ovih guma na nasem trzistu je nestandardnost mjera, pre par dana kupovao sam prednje gume (9,5-24) za imt 577dw, stara istrosena Barum guma je imala precnik 102cm, dok nova Coltur ima 103cm. Gledao sam jos turske Seha gume mjera 9,5-24 ima precnik samo 98cm, dok 11,2-24 ima 104cm.
Zavisi dosta sta traktor radi. Prikolica (jednoosovnika ili dvo) duplak ili ne i zavisi sreca izgleeda u kvaliteti. Na istom traktoru su prednje gume pireli pa mogu reci da su se potrosile do sad 30% al su uspjele da popucaju kraj felge ( i to cu slikat)
Meni Cultor na Rakovici 3. godina. Primetio sam da je guma mekana ali nisam imao problema sa busenjem, do duse radila je samo oranje, tanjiranje i malo transporta. Jedino sam prednju probusio prvi dan rada na dzanarikov trn.
Kod nas Cultor 12.4-28 i 6.0-16 stare oko 4 godine, nisu nizašta. Prednje su toliko mekane da se buše bar 2-3 puta mesečno, doduše zadnje se nisu nijednom probušile ali su ispucale u "podnožju" svakog krampona gledano sa vučne strane. Jedino sto lepo nose teret, uvek su dobro naduvane. Dok Stomilove 16.9-28 nemaju nijednu liniju niti su ikada skidane, a stare oko 15ak godina.
Juče u prolazu sam svratio do prodavnice auto delova čisto da pitam za gume za punta. I pošto nisu imali 165/70r14 ja pitam šta imaju slično i kažu da imaju 185/70 (valjda)r14. Ja kažem da te neće odgovarati jer su veće po prečniku a prodavci (bilo ih je dvojica) kako neće? Pa, kazem ja, to 70 je toliko % od širine gazeceg sloja a oni : ma kakvi, to je visina gume u mm. Još me ubedjuju kako je kod npr 205/40 da nije visina 40% od 205 nego je 40mm (po njima). Još sam se ja napavio nevešt (da ne bi propao fazon) i čudio se kako ima različitih načina označavanja. A oni kažu eto, jesi li video. Šta reći, trgovci.