Grejanje u kabini traktora.

Hteo sam da ugradim grejanje u moj 558.Nabavio sam grejno telo ali na pumpi nema otvora na koje treba crevo da se postavi.Ostavljena su mesta ali rupa nije izbusena.Planirao sam da odnesem kod strugara da mi izbusi ali mi prvo trebaju dimenzije rupe.A koliko sam shvatio rupa je pri kraju konusna.
Bio bi zahvalan ako bi neko od vas hteo da slika pumpu bez tog cepa ili creva i da mi da dimenzije.Hvala unapred
24135mo.jpg
 
Рупа је М20х1,5, боље нарежи пола цола као за водовод и лепо уградиш лептир славине и полу спојнице за црева. Рупа је са друге стране (десне), а друга треба да је испод термостата.
 
A konus pri kraju?

- - - - - - - - - -

A konus pri kraju?
Nije mi jasno kako je sraf zadihtovan a nema glavu.I jedino sto mi preostaje je da ima konos.
Moze li nekoo da mi razjasni ovo.
dhc0om.jpg
 
mislim da ima upusteno u telu pumpe kao prsten pa tako se pravi da kazem dixtovanje preko te povrsine mada sam ja skidao inbuse(kod mene ima dva i na taj navoj stavljao teflon traku to je bilopre 5 god tako da nemogu bas 100% da bude msiguran sto se tice konusa.a ako se bojis curenja pored cepa samo na navoj teflon trake i neboj se provereno :ppozdrav:
 
Ima prsten,a i ide u blagi konus...i sitan korak navoja je.namazite silikona na navoj,preko namotaj teflona i zavrnite.
 
Ja se izvinjavam sto sam morao da crtam ali nije mala stvar sjebati pumpu zato.....
Dali to treba ovako da izgleda?
311nghk.jpg
 
Na MTZ 82 noviji tip (taj što ima grejanje ) imaš posebno čep kakav tebi treba . Ili ako ima neko rashodovanu pumpu .
 
Ja hocu da napravim da bude sva kao u originali.Da ako mi zafali neki deo da mogu u bilo kojoj radnji da kupim sraf ili sta god...
 
Ево како сам ја уградио грејање на ИМТ539:
9awojq.jpg
aelhz9.jpg
c2i9w.jpg
. нисам још ставио вентилатор мало је тесно јер сам ту уградио ножни гас и кочницу.
 
Да, на пумпи је једна рупа( прва слика), друга рупа је испод термостата(друга слика).Полу спојнице ми је правио стругар, црево је Ф16 а грејач(радијатор) од Југа.
 
Procito sam celu temu i vidim da nigde nema slika evo nekih webasto uredjaja.Oba modela rade na 12ili24v.Lico imam donji model i koristim ga da zagrejem prostoriju od 24m2 i sasvim pristojno ugreje.
webasto-eberspacher-zrac.jpg
webasto-grejac.jpg
 
Poslednja izmena:
ovo je pravo vreme da se obnovi malo ova tema za one koi imaju starije traktore! Ponovo jedna inovacija koja nezahteva mnogo prostora u kabini a super radi . Mali hladnjak (grejač kabine)od zastave je sa jedne strane i bokova obložen aluminiumskim limom i zaliven silikonom sa gornje strane je brza spojka za kompresore gde ulazi vazduh iz priključka gde se kači prikolica , brzinu vazduha koji ulazi u zadnji deo hladnjaka kontroliše običan kuglasti ventil koi po potrebi propušta vazduh iz bureceta traktora brže ili sporije i tako se vrši izmene toplote . Stvarčica greje kao sumanuta čak šta više i peče . Nema potrebe imati na nogama dvoje čarapa i u jednima se noge znoje .
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
 
Nazad
Vrh