Gde kupiti kvalitetne sadnice raznog voća?

Sloba31

Član
Učlanjen(a)
25 Nov 2011
Poruka
1.043
Lokacija
Cacak, selo Milicevci
kad kupuješ količinu ti najbolje da obiđeš rasadnik od koga ćeš da kupuješ sadnice ...obiđeš još dok je u listu ...tad se vidi dal je izmešano ili nije...al svi se pecaju na jeftino...
Ja sam isao i covek mi pokazao rasadnik. I sta sam postigao. Normalno nisam bio prisutan kad je vadio sadnice i pakovao u snopove. Na kraju mi je uvalio potpuno drugu sortu a bila je i druga podloga. Tako da ne postoji nacin da sprecis prevaru i budes siguran. Sta te zadesi to ti je.
 

sremac106

Član
Učlanjen(a)
25 Feb 2015
Poruka
313
Lokacija
Jakovo(Beograd)
Ima li ko iskustva sa rasadnikom florashop doo na novosadskom auto putu odmah posle nove galenike. Hoću da nabavim dve-tri sadnice šljive 'madžarice'.
 

vuxsd

Član
Učlanjen(a)
26 Nov 2014
Poruka
2.651
Lokacija
Smederevo
Nisam naručivao. Moje je razmišljanje ako se ne kupuje iz okoline Kruševca onda je opcija da se kupi iz rasadnika u Kaću. Imaju velike cene ali mislim da su im dobre sadnice. Naručio sam bio 2014. dva badema i dve leske. Kad je dole bila cena od 100-120 dinara u Kaću je bilo 350.
Ima i u okolini Kruševca dobrih rasadničara. Pa Rusi su kupovali ovih godina milione sadnica od njih...
 

gandrad

Član
Učlanjen(a)
7 Mar 2014
Poruka
1.733
Lokacija
jagodina
Kad smo kod ove teme: ovih dana me je posao naveo u Levač, tačnije selo Kaludra , inače 15 km od Rekovca ( šta reći, predivni predeli i za voćarstvo i vinogradarstvo , bobičasto takođe, vode svuda, nema zagađenja samo malo ima ljudi), i u centru sela na jednoj krivini, kombi nakrenut na stranu. Seljani kažu, jurila ga milicija, a točak mu otpao baš ovde...Pogledam, bez tablica , a sav išaran raznim sadnicama voćki...izvesni prodavac -rasadničar iz sela Lazarevac kod KŠ-a ...
Toliko o izboru nabavljača za voćne sadnice!
No , to i ne mora ništa da znači....
 
Vrh