Gastronomija I kulinarske đakonije

Jel pravio neko onu furunu za pecenje prasica? Gledam onu Marela pekaru,dobra stvar ali preskupa.
Da, jednu sam sebi skoro napravio, izašla me oko 200e samo materijal sa sve točkićima i termometrom, bez moje dnevnice.
Napravio sam produženu od 120cm. Samo od jednog bureta je dosta kratko(80-90cm), ako je prase 25kg već je problem.
Dobra stvar inače. Meni služi kao ispomoć kada je navala za pečenje, da ne turam zajedno prasiće i jaganjce u veliku furunu.
Baš za 2 sata nisam uspeo da ispečem nešto u njoj a da bude dobro pečeno, treba malo duže.
Jako dobra iskorišćenost toplote, tako da za prase treba da se potroši jako malo ogreva.
Sve u svemu ako si kadar sam napraviti za sebe i voliš to, skroz dobra investicija po meni....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ja ovih dana zapocinjem nabavku materijala za to.
Koristim drugarovu furunu vec 3 godine i to je dosta dobra stvar.Nije za prasece pecenje jer u njoj sve bude potpareno pa se ima osecaj da je kuvano , ali sad sam se izvestio pa na pola pecenja ubacim razno povrce , bukovace ili sampinjone i naravno ananas , pa se dobije jedan velik sač.
Materijal mora da bude prohrom i minimum 2mm debljine
Ova marela je mozda do 1mm i verujem da ce doci do krivljenja na vecim temperaturama ako se koristi kao pica pec ili furuna za hleb.

Nazad
Vrh