Gastronomija I kulinarske đakonije

Au taj divljački gulaš!!! To sam zavoleo još kao dete. Iskreno mislim da ništa domeće ne može da mu priđe.
Ovako jadan, šta ću , čekam kad se od nekih drugara ogrebem za nešto mesa ili kada me zovu kad kuvaju. Dođe mi da postanem lovac i to odavno. Sve izbegavam jer sve mislim otići ću odavde (što se ne dešava), a i imao sam davno neke krivične prijave, ali ništa nasilje. Koliko sam čuo te stvari zastarevaju...

Ne znam, sad će neko da se javi da kaže to nikad ne zastareva, oni to uvek imaju. Da imaju, imaju i nek imaju, ali ako će to što me neki pandur, ne neki nego 4 njih u civilu me saletelo sa svih strana ko da sam Pablo, Ako će to da me spreči da postanem lovac, šta reći. Onda definitivno idem u drugu državu.

Pritom se oružje deli izraziti nasilnim ljudima. Pa ne samo oružje nego i značke. O čemu da govorim. Ja sam valjda okoreli kriminalac jer sam kao klinac probao marihuanu pa ne daj bože da dobijem oružje. Al zato imamo gomilu drugih koji su.... sveci. :) I rade poslove na kojima su.

Izvinjavam se što sam skrenuo sa teme i možda ostavio grak ukus u ustima čitaoca, ali šta ću. Čak me i ove lepe teme često ponesu u te loše narative.

Da ne pominjem koliko košta da postaneš i budeš aktivni lovac?
BTW za drugove lovce. Koliko košta kad bih krenuo od nule?

Poslednja izmena:
Dusanboss@ па да би постао ловац за старт бар 1500е . Имаш учлањење у ЛУ,лекарски,полагање за оружје,па ловачки испит,куповина пушке,опреме,одећа летња и зимска,чланарина у ЛД.

Dusanboss@ па да би постао ловац за старт бар 1500е . Имаш учлањење у ЛУ,лекарски,полагање за оружје,па ловачки испит,куповина пушке,опреме,одећа летња и зимска,чланарина у ЛД.
Nisi u pravu.
Znam jednog proveo vek sa lovcima, od opreme imao mesaljicu za oraniju. :D

Pravi gevrec, pa da vidiš šta je aroma.Beli luk i slaninu iseckaš na kockice pa pomeša i seckaš dok ne dobiješ nešto kao paštetu.Možeš i da vakumiraš pa da uvek imaš spremno.Tu aromu ništa ne može da zameni
Probacu to!
Jednom sam umesto masti za przenje luka, na sitno naseckao slanine ali bele, bez mesa, sacekao da pusti mast i u tome przio luk. Super bio ukus

Pa to sve zavisi od ukusa. Ja praktikujem za kotlic 10-12 osoba belu slaninu jedno 150-200g, glavicu belog luka i vezu persunovog lista s tim da skinem samo lisce, stabljicice bacim. Sve troje isecem sitno, sitno, a onda pomesam i opet nozem sitno, sitno dok god se ne napravi homogena masa nalik pasteti. Na 15-20 minuta pre kraja kuvanja gulasa dodam tu smesu. Blender nisam praktikovao, ali zasto da ne bi moglo?? Ipak gulas se sprema bar tri sata pa imas vremena na pretek da to radis onako sa gustom.

Nazad
Vrh