gasno ulje 01

cira92 A sto ne koristis gde ste vi vlasnici?
Jednu turu sam mesao sa G.U a drugu cist ED u 3 imt-a i jednog rusica, dodavanje ulja u ED cista glupost!

sipaj dodatak za mazivost goriva , i mozes da dodas 2T od ulja jer je ono predvidjeno da sagori bez ostavljana garezi dok ostala ulja hoce da stvore dosta garezi (videli ste kada se otvori motor koji je trosio mnogo ulja na klipovima i glavi) i naprave vise stete nego koristi . dok u ruski netreba nista jer sve dodaju.

Gasno ulje, ide solo, bez ikakvih dodataka, ja sipam cisto gasno ulje, orao tanjirao sejao kosio isterivao stajnjak, bolje je nego dizel sto se potrosnje tice, jedinu muku mucim sa uljem razredi se neverovatno brzo, neznam da li ima tema ali me zanimaju Nisove kartice za gorivo da li je neko aktivirao i ako jeste ima li popusta? izvinite za offtopic :)

Odustao sam od toga jer radim dosta njiva pod zakup za koje vlasnici nemogu da mi naprave ugovor jer se njive vode na pitaj boga kog.... Tako da sad uzimam samo Evro dizel a od regresiranog goriva sam se odrekao... Jos pre 2 god ja ne uzimam vise to regresirano...
Nadji nekog ko je u sistemu PDV-a njemu se isplati da uzmes ulje na njegovo ime, a da ti vrati subvenciju.

Pre par dana burazer sipao Gasno ulje na pumpi,pa to je strasno,uvek je bilo zeleno,a sad kao da je neko nasuo preradjeno ulje u njega,crni se.Traktor nema snage i cepa crn dim na auspuh.Bas sam iznenadjen sa ovim,tek sto sam pomislio da su se malo uozbiljili kad ono PRC...Gorivo sipano na pumpi Jevremovac u Sapcu.
I kad vidim onaj nadpis Gasno Ulje muka me uhvati,da su smislili neko lepse ime kao Agrodizel ili slicno,sva sreca sto ne koristim subvencije pa sipam sta stignem.

Kod mene je jos uvek zeleno, sutra jos nekih 50 litra da uzmem i do prolece mi ne treba vise.. traktor na odmor :)
U mom kraju zadovoljni gasnim uljem ali ne i evrodizelom, kazu da ima vode u njemu, pa se traktor gasi,...

Gasno ulje kad sam vozio drugara da kupi bilo je zelene boje, pre neki dan sam kupio da probam bilo je boje trula visnja, jedva sam poorao jednu malu parcelu. U moj traktor Gasno ulje nikad vise. Najbolje mi traktor radi kad kupim naftu od ovih svercera na dunavu ali toga nema uvek! Ne koristim nikakve subvencije pa me nikakav povracaj ne zanima. Sve sto drzava subvencionise uvek je bilo tesko smece.
Na evrodizel nemam primedbi...

I kod mene u kraju se malo koriste subvencije,stara domacinstva,nereseni imovinsko pravni odnosi,neisplativost zbog malih obradivih povrsina,ko ima 1-2 hektara(a takvih je dosta) neisplati im se da skupljaju racune za gasno ulje,da cekaju redove za registraciju za 6000 din,a i vecina nema para da finansira gorivo unapred iako je registrovana i ima vise zemlje.
Generalno gledano,subvencije koristi Vojvodina,a ostatak Srbije mnogo manje.

- - - - - - - - - -

Cena od 150 dinara za Gasno sranj...je krajnje bezobrazna

Mirko ne piši gluposti.U Vojvodini takođe imaš veliki broj gazdinstava koja se natežu sa novcem kao pijan sa gaćama.Nema se.

E zato ni ja nista nemogu da ostvarim,98% domacinstva imanje ih ne zanima tako da nisu nista sredili sto se tice nasletstva imanja i tako.. I ja se naljutim i odustanem od tog goriva i koristim samo 6000din za mojih 10h.. A gorivo ako hoces da radis moras i tako i tako da kupis,a da ne bude subvencija isto bi radili bar ja... :ppozdrav:

Kad je trebalo da stigne to Gasno Ulje na sav glas su pricali po pumpama da ce da bude mnogo jeftinije jer je za poljoprivredu kad ono cvrc!!! Izgleda da se popismanili u zadnjem trenutku.. Sto kaze Mirko jer su oni normalni 151-152din za litar.. Toliko je kod mene u selu.. A ja garantujem da je to ustvari Loz ulje jer je tamno crvene boje... JA sam od vas na forumu cuo da treba da bude zelenkaste boje a toga kod nas nema.. Saznao sam kakve je boje jer stoji izlozeno na automanu u flasi od 2l.. :osmeh:

E zato ni ja nista nemogu da ostvarim,98% domacinstva imanje ih ne zanima tako da nisu nista sredili sto se tice nasletstva imanja i tako.. I ja se naljutim i odustanem od tog goriva i koristim samo 6000din za mojih 10h.. A gorivo ako hoces da radis moras i tako i tako da kupis,a da ne bude subvencija isto bi radili bar ja... :ppozdrav:

Kad je trebalo da stigne to Gasno Ulje na sav glas su pricali po pumpama da ce da bude mnogo jeftinije jer je za poljoprivredu kad ono cvrc!!! Izgleda da se popismanili u zadnjem trenutku.. Sto kaze Mirko jer su oni normalni 151-152din za litar.. Toliko je kod mene u selu.. A ja garantujem da je to ustvari Loz ulje jer je tamno crvene boje... JA sam od vas na forumu cuo da treba da bude zelenkaste boje a toga kod nas nema.. Saznao sam kakve je boje jer stoji izlozeno na automanu u flasi od 2l.. :osmeh:

Bas takvo. Kod mene u selu na pumpi je sad "Gasno ulje" tamno crvene boje(trula visnja). Cena je 150.50 din.

Nazad
Vrh