Galerija slika naših goveda

Nije,njoj je bila zaostala posteljica,to je 15 dan posle telenja

Svaka cast svakom ali svi mi imamo krave i posteljica nakon 15 dana ne bi izgledala tako nakon 3-4 dana izgleda skroz bleda i raspadase ipak je to prva muza nakon telenja bez ljutnje.

ovo je druze posteljica koja je vadjena napolje.20 dana nismo mogli da je ocistimo nego smo je cistili po malo zato je crvena

Neznam kako je ostala tako crvena,valjda se stavljaju oblete da bi sa pos.odvojila i zato menja boju i oseti se .Kako ti to radis ovo je onda bolje.

Sravljam oblete svaki drugi dan i svaki drugi dan polako izvlacim napolje,posteljica bledi kad stoji napolje zbog kiseonika dok ona unutra ostaje crvena jer nema toliko vazduha zato je tako crvena oseca se to mora zbog unutrasnje temperature.

Setnja po snegu
dynbjt.jpg

---------- Poruka napisana u 17:33 ---------- Prethodna poruka je at 17:31 ----------

2wd0mtc.jpg

I ja mislim da je dobra inace kad kad izadje po neki komad da se proseta (same izadju nesto razvale i eto ih u setnju ) pustene su u slobodnom sistemu drzanja a sad su nesto nervoznije posto sam im zatvorio prozore kroz koje su posmatrale sta se desava po avliji.

Hvala zoranu za ove extra slike (zorane bio si na sajmu u veroni sam ili organizovano?) sto se tice poredjenja mi nikad nemozemo da se poredimo sa njima zato sto je kod nas veoma nestabilno trziste a i mi sve nesto racunamo koliko ce da pojede koliko ovo koliko ono kosta.

Nazad
Vrh