Galerija slika naših goveda

Prelepa je ali mi malo robusnu glavu ima za busu, nekako moji su imali ovakve simentalke, samo su imale braon odnosno psenicne sare po telu.

nema robusnu glavu, mozda tako izgleda jer je tako slikano iz bliza

---------- Poruka napisana 30-12-11 u 12:39 ---------- Prethodna poruka je 29-12-11 at 22:04 ----------

< ista krava kao na predhodnoj slici, samo slikana nekoliko dana prije teljenja

Poslednja izmena od urednika:
U tipu buse je, sluzokoza moze da bude siva, samo je vazno da je jednobojna, cak kod buse moze da bude i bezbojna ili roza sluzokoza nosa, albinizam ili grla sa svetlocrvenom bojom, sto se tice papaka trebalo bi da su crni kao i rogovi sem u slucaju kada su grla albino. Ovo grlo je lepo i tele mu je dobro, mada je drugacijeg porekla nego sve buse koje sam do sada video. Jel mi se cini ili ima odseceno polje bele boje na njusci a gornji deo glave je zut? Mozda je zbog slike ?

njuska je svijetla a ima jedno malo crno polje na njusci, vrhovi rogova nijesu crni nego vise tamno zuti na sivo, kcerka joj je skroz bijela, albino sa svijetlom njuskom i svijetlim rogovima. I nace u tom selu odakle je nabavljena vecinom su te albino bijele buse sa svim karakteristikama rase.

o5dp36.jpg

Slamu nisi stavio ili su restrikcije (bar slame ima u Banat)
Tu su dosle na muzu pa zato nema slame a ovo malo sto se vidi je da se neklizaju dok smo ih pregledali

---------- Poruka napisana u 22:09 ---------- Prethodna poruka je at 22:06 ----------

Slamu bacaj Ratko druze moj i malo im pojacaj obrok ova leva ti je malo mrsavija....
Ma jede ta dobro a mrsava je samo tako,kod mene je od teleta a sad joj je 4 tele,vidi se i na ovoj slici

21dj4up.jpg

35jc607.jpg

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] KRava mog strica Pirga otac: ZASPORT 1444 izabrana za bikovsku majku , ali nazalos nijedno musko tele zasada , U I laktaciji 6200l II 7000 , III 7500 IV 8000 V 8100 VII 8000 i sada je zasusenena , osemenjena WAPULSOM HB: 2070 :)

Nazad
Vrh