Galerija slika naših goveda

znam da daje teza teljenja ali veterinar me je uveravao(najverovatnije namagarcio) da ce tele biti sitno??? e sad ja pametan nisam junica treba u maju da se oteli, kako ce biti nisam pametan....u rano prolece ici ce na pasu april, a mozda i mart...ipak hvala

Nisi trebao junicu osemenjavati sa njim, jedan veterinar mi je rekao da nema stabilan index za tezinu teljenja, u nekim slucajevima daje veoma laka teljenja a u nekim jako teska pa se zato ne koristi za junice. Moja Cica HATKE-ova kcer je bila sitna i otelila se sama na pasi kao sto sam i napisao al kod nekoga moze napraviti problem, daj boze da i kod tebe Jugi sve protekne u najboljem redu. Svako dobro

veterinar bese ubedjen da ce biti sve u redu,a ako me nedaj boze kojim slucajem zajebe, uh....!!!!!! zbog njega se nadam da nece...

dscn3830gfgfgf.jpg
[/IMG] evo nesto od ove godine

Svaka čast za grla. :ppozdrav:
Dugo hvatam vremena da postavim neku fotografiju, imam ih brdo i sa naših farmi i iz inostranstva.
Ovo je jedna farma z Italije. Vlasnik ima 70 krava i a ukupno oko 150 grla. Muža je robotizovana traje 24h, mehanizacija da se smrzneš, samo mi nije jasno kako ovakva farma može da sve to servisira, mehanizacije ima za preko 1 000 000e. Cena mleka je negde oko 0,50e /kg, ali kažu da se sa tom cenom jedva rentabilni. Izgleda da i kod njih ne može seljak bez kuknjavu. :osmeh:

img20131023114213.jpg

img20131023114340.jpg

img20131023115522.jpg

img20131023115614.jpg

img20131023120155.jpg

img20131023120339.jpg

Ovu mašinu sam prvi put video tamo, samohodna miks prikolica sa izuzimačem sa silažu, opasna mašina. Imam još puno fotografija sa izložbi kod nas, ako stigne postaviću ovih dana. Malo su zamrle teme u govedarstvu.

Ova druga farma je nešto starijeg datuma ali su životinje izvanredne. Prosek je 8100 kg u standardnoj laktaciji, grla su izvanredna ali je bio tmuran dan pa nisam fotografisao najbolje životinje iu najboljim "pozama". Inače vlasnik ima 5 bikova koji potiču sa njegove farme, u prvih 100 bikova na Interbulovoj listi simentalskih bikova.

sdc11992.jpg

sdc11983.jpg

sdc11993.jpg

sdc12002.jpg

sdc11989.jpg

Poslednja izmena:
druze zavisi od krava imao sam krava jel imalo prljavo nece leci nikad da neznam koliko dugo stoji balaga ispod aaa imam sad jednu hmm preko sezone su vani nocivjau hm sa 20 dnuma zemlje doce prljava nadje balagu

- - - - - - - - - -

ovo nije cista busa nego mozda ukrizena s simentalkom

- - - - - - - - - -

kolikoje stara druze i od prilike visoka?

Ne kaplje nista ali su ploce vlaze od dole...ali je dosta ploca popucalo,ove nove nisu kvalitetne kao stare sto sam stavljao na par objekata...na novu stalu koju imam u planu, planiram da stavim leksan ploce ali ne znam dali je ideja dobra.

Nazad
Vrh