Galerija slika naših goveda

2013-07-13-195243.jpg

Milko. :osmeh:
Fotografija je stara nekoliko meseci. Tele na slici je tada bilo oko 7dana starosti.

Toza svaka cast za higijenu,sto volim kad su grla ovako cista
I ja volim da mi krava bude čista,mada i nemam puno grla pa nije teško da budu čiste,samo malo više prostirke,slame ima u izobilju. Mada druga i nije tako čista,kao da namerno leže de ne treba i prlja se.

- - - - - - - - - -

Svaka čast za grla, samo napred, nadam se da su to buduće šampionke na izložbi.:ppozdrav:
hvala,do tih šampionki se malo teše stiže,inače ova se junica otelila u subotu ujutru,tele (muško) nije preživelo ,već ima nekih 20 litara sa slabom hranom i bez koncentrata i jarme . Nadam se da ce da dogura bar do 25 sa jačom hranom .

Ratko,ne vezano za temu,jel ti se ikad desilo da se ovaj karabinjer koji veze lanac za ular(tako se kod nas kaze ovu ogrlicu oko vrata i preko njuske)sam od sebe otvori i da se grlo odveze?

Babun to si ih vozio na neku izlozbu ili pijac? Dali su sva grla u pasi tvoja,pasnjak je tvoj ili ? Ratko sutra ujutru prinova, lepa grla svaka cast.

Vodio sam ih na izlozbu.Pasnjak mi je 3 hektra koristim ga za junice i zasusene krave koje jos i prihranjujem po potrebi. A muzne krave imaju manii ispust nekih 50x50,ponek ih sve ispustim da se malo izodaju i napasu livade.Sva su moja grla i pasnjak je moj.

Drugar, kakva je bila za teljenje tele?? da li krupno? tj da li bi holstajn mogao da oteli tele od hatke-a ??

Nazad
Vrh