Galerija slika naših goveda

Krava od HOLZERA 5.teljenje ..
179161_621171047910545_2037501044_n.jpg

- - - - - - - - - -

3. telenje ima za sada oko 40l .. videcemo koliko ce da odrzi tu litrazu ..
601929_621183877909262_1735976154_n.jpg

Poslednja izmena:
Sta mislite dali je dobra ova junica za drzanje ??? Mozete li da ocenite koje je rase tj dali je od dobrih (jedino sto znam je da je simentalka )
iyn8.jpg

rai9.jpg
9lyf.jpg

To ti je tele oko 5 meseci.
od 4 meseca je. negoo mene interesuje dali je od dobre rase tj dali mozete da procijenite.

p.s teletu jos dajem mleko oko 12 lit. na dan plus koncentrat, brasno i seno. Zao mi ga da ga prodam da gaa kolju ako valja daju mi 2,5e/kg zive vage

@Milk
Kolega ono sto moze da se vidi to je da je lepo tele.Meni je malo cudno da ga jos pojis mlekom,no u redu.Ali ti najbolje treba da znas od kakve je linije,ima li dobre genetske predispozicije za dalje cuvanje ili ne.Najpre mu pogledaj majku,ako znas babu,pogledaj karakteristike bikova kojim su osemenjavane pa izvagaj sta moze da dobijes.Inace,ne postoji zlatno pravilo.I od najbolje majke mozes da dobijes neku krdzu za koju ces uludo da potrosis minimum 24 meseci dok ne uvidis da je promasaj.Ali sigurno je da ispod kruske bude kruska a ne jabuka.

Hvala na odgovoru. Mleko mu jos dajem iz razloga ako se odlucim da ga prodam onda jee bolja cena. Njena majka daje oko 20 lit mleka sto je dovoljno za njenu velicinu. A kravu sam kupio s teletom pre 3 meseca tako da neznam od kojeg je bika. jedino sto se vidi da su na izgled isti.

P.s. Mozete otprilike da procenite koliko ima kg ?? ima li oko 200 kg ?

viewer.php

- - - - - - - - - -

Junica od IMPORTA ovo je slika pocetkom jula , termin joj je sredinom oktobra osemenjena je sa Vansteinom.
uvmwfaswe6u69vxvcd.jpg

- - - - - - - - - -

A ova junica desno je od WESTERA , Wesirov sin . isto slikano u julu , oko srpske nove godine termin.
fmx027v2gtvl3quuue.jpg

- - - - - - - - - -

Krava u sredini od ERCIJA 3.laktacija trenutno otelila se 20.jula ovde je bila perd telenje sada ima oko 35-6 litra ...
p5t8yx3099sueyz7a0sd.jpg

- - - - - - - - - -

Krava od HERSTREITA 3.laktacija 30l na TRI sise , jedna nije u funkciji .
o941p1ljqklga9hxhj93.jpg

- - - - - - - - - -

Dve godine ima steona 5 meseci steona , posle nove godine termin .
n3j2g9iu0bxb4ffxvvrx.jpg

Lepoo je videti kad neko podmladjuje stado, kad ima zelje i volje za radom takve treba nagraditi podstaci ka jos vecoj proizvodnji,ali nazalost ova Drzava nema sluha za nas stocare , kolega sve pohvale za junice.

Nazad
Vrh