Gajenje zelene salate

Ovdje imaš sve potrebne podatke za kontakt i za sve informacije a može ti koristit i za druge kulture. Doktor David Gluhić koji je doktorirao gnojidbu je vrlo susretljiv čovjek i vjerujem da će ti pomoć bez ikakve zadrške.

http://www.gnojidba.info/

Može i ovako i onako.
Moja preporuka ti je da bilo koji način da primjeniš umješaj i Slavol.
 
Molim vas za pomoc.Prvi put hocu da sadim proljetnu salatu pa bih vas pitala da li je kasno da je sada posijem.Kada bi ona bila za sadnju i dali bi ona smetala za sadnju paradajza i paprike.hvala
 
Ako moze pomoc od iskusnijih proizvodjaca...
Hteo bi u plastenik salatu. Da li je kasno sada da se seje u kontejnere i kada bi stigla ta salata da se sece?
U plasteniku nemam grejanje.
Da li da je zalivam kpk ili rasprskivacima?
Koje sorte preporucujete za zimsku proizvodnju?
I da li da razmisljam o agrilu?
I jos nesto, posto je plastenik 250m2 da li bi mogao sa salatom da stavim spanac ili mladi luk, ili mozda nesto jos da mi predlozite, svu robu prodajem na malo tako da ne bi ceo plastenik da pokrijem sa salatom.
Hvala i Pozdrav!
 
zotovic. Nije ti kasno za sejanje, ja sejem tek za 10-15 dana, rasadjujem je u novembru a za secu bude u februaru. Zaliv radimo rasprskivacima jer salatu radimo na foliji pa je lakse. Sorta kod mene Markiza dobro se pokazala. Agril obavezno kada su jaki mrazevi pogotovo ako nemas duplu foliju,a sa salatom mozes i ostale biljke pogotovo spanac jer mozes zalivati zajedno rasprskivacima.
 
@ pufta
Druze, kako voda od folije dodje do korena? Kontam da ode kroz otvore na foliji, ali da li dobije svaka biljka istu kolicinu?

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
 
Druze voda kroz rupice ide salati nama se tako odlicno pokazalo a i svi u mom kraju tako rade, jedino rasprskivac treba da baca malo sire da bi svuda lepo zalio, ja na plastenik od 10m sirine idem jedan red rasprskivaca sa dobrim pritiskom
 
Kada bi salata trebala da pristigne za secenje ako se posejeovih dana,dal moze u januaru da stigne??
 
Pedja, izgleda da samo ja odgovaram na tvoja pitanja ovde na forumu. Ako sada posejes u zavisnosti kakva bude zima sticice oko sredine Februara. Sad zavisi dali je grejes, dal je dupla folija na plasteniku ili nije, plus minus 15 dana.
 
Pedja. Zasto u tri turnusa, da nestigne od jednom ili, ja posejao 55000 odjednom.
 
Da,da pristigne u razlicito vreme,pa koja cena ubode,Pufta,koliko spanaca moze da se nabere po jednom aru u pasteniku,mislim koliko kilograma??
 
Spanaca smo brali na plastenik od 3,2ara 300-350kg u jednom branju, bilo 3 branja. Salata sto ranije bolja cena, u martu vec krece cena dole.
 
Juče smo rasađivali salata u plasteniku. Stavljali smo malč foliju od 2m širine i baš mi je bilo teško da posadim na sredini. Čim stanem na zategnutu foliju na sredinu, krajevi se pomaknu i sve mi se poremeti. Kako vi sadite na foliji?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Nazad
Vrh