futurefarming

Scania, Mercedes, Volvo, MAN, sve su to dobri i izdrzljivi kamioni, a koji je najbolji ja mislim da to niko ne moze da kaze da to zavisi iskljucivo od ukusa...

Ja sam se vozio u svim mogucim kamionima i druzio se sa soferima, isao na ture i slicno, jedan kaze Volvo, drugi Mercedes, treci MAN... sve zavisi...

po njihovim pricama mislim da ipak najvise hvale Volvo, pa Mercedes... e sad ipak kod nas se Scania slabo vozi pa mozda ima malo iskustva u vezi nje...

a u tog Volvoa od 700hp sam sedao samo na sajmu, nisam ga ni video nikad na ulicama i bas sam se razocarao sa kvalitetom plastike koju upotrebljavaju, sve izgleda jako jeftino, a to je jso kao bio neki edition munje fore.

Moje misljenje: Mercedes-Benz :D

Scania, scania! :bravo:

1zdqdsj.jpg
rj2udw.jpg

Na prvi pogled mi se dopao P 420 4x2, ali ovi iz R serije,.... :bravo:

dipl.seljanka, biće tebi lepo na ovom našem veselom forumu! :D :ppozdrav:

Upravu ste, Dongfeng baš liče na Volvo kamione.

istina jedino u Scanii se nikad nisam provozao, mada kapiram da je ona najpouzdanija jer ipak samo prave autobuse i kamione, specijalizovali su se za to...

dok se ne provozam u Scanii nek ostane Mecka :haha: :haha: :haha: :ppozdrav:

srkitransporter je napisao(la):
Scania, Mercedes, Volvo, MAN, sve su to dobri i izdrzljivi kamioni, a koji je najbolji ja mislim da to niko ne moze da kaze da to zavisi iskljucivo od ukusa...

Ja sam se vozio u svim mogucim kamionima i druzio se sa soferima, isao na ture i slicno, jedan kaze Volvo, drugi Mercedes, treci MAN... sve zavisi...

po njihovim pricama mislim da ipak najvise hvale Volvo, pa Mercedes... e sad ipak kod nas se Scania slabo vozi pa mozda ima malo iskustva u vezi nje...

a u tog Volvoa od 700hp sam sedao samo na sajmu, nisam ga ni video nikad na ulicama i bas sam se razocarao sa kvalitetom plastike koju upotrebljavaju, sve izgleda jako jeftino, a to je jso kao bio neki edition munje fore.

Moje misljenje: Mercedes-Benz :D
da pitam moje sofere sve i jedan bi u glas rekao DAF zbog nove kabine space koja je kao hotel jer je za zivot vozaca savrsena ali kad je kvalitet kamiona kao vozila u pitanju Scania i Volvo :ppozdrav: jos bi dodali da ga odrade kao Grci pa da ima 700-800 i vise konja gde bi im kraj bio hahaha
Post je spojen: [time]1288365123[/time]
Al odosmo daleko od poljoprivrede :nono: nego htela sam ti reci , da se ne zanosis dok sve dobro ne ispitas i ispipas sto se tice kupovine kamiona - kako rece kolega 2000 Eur hladnjaca do Minhena , zvuci puno kad ti placas i puno cenu robe podize (narocito poljoprivrednih proizvoda)al kad je frka i sezona to je nista spram para koje se zarade kad se dobro organizujes - sam prevoz je sitna stavka veruj.

zdravo svima ,cito sam vase razmisljanje za to koji e bolji kamion?po meni je taj koi najmanje trosi i najeftiniji za odrzavanje a to je po svemu sudeci SKANIJA.U Makedonija skanija zauzima 70%voznog parka .

Moze TNG i na dizel motore, ali kao POMOCNO a ne POGONSKO gorivo. Najprostije receno, mesa se sa dizelom i potpomaze bolje sagorevanje i iskoriscenje samog goriva. Tj. smanjuje potrosnju dizel goriva i do 25 odsto.

E sad sto se tice racunice. Niakd nisam dublje zalazio u tu tematiku. Ali kad sam rekao ono za kupovinu kombajna naravno da sam mislio da prevnstveno treba kupiti da tebi zavrsi posao. Tj. da se isplati kupiti ga samo ako imas dosta svoje zemlje, pa jos plus usluzno. E sad o kamionu. Sta ako npr. ja placam godisnje prevoz 4000E. Troskovi tog transporta su mozda 2000E+registracija godisnje jos 500E+odrzavanje za tu kilometrazu neka bude jos 500E. To je 3000E pa neka bude i 3500. I ako moj komsija i jos jedan kolega toliko daju za transport, pa i njima prevezem. Ja mogu godisnje da ustedim 500E i da zaradim sigurno od njih dvojice jos 1000. Napominjem, da ovde ne govorim o putu u Minhen ili Italiju vec transportu u zemlji. I smatram da bi i neki polovni kamion zavrsio posao. Pa nemojte da se lazemo, koliko je procenat polovnih kamiona u srbiji, a koliko novih. Svi bi mi voleli da vozimo nove kamione, ali. Isti je slucaj i sa traktorima. Opet kazem izvinjavam se unapred, i bez ljutnje, ovo je neka laicka i odokativna racunica, tako da, nemoj da se neko iskusniji nadje uvredjen. :ppozdrav:

A sto se tice toga koji je kamion najbolji... Kazem opet, skoro cetiri godine vozim, i iz toga mogu reci da je najbolji onaj koji ide i onaj koji se ne kvari. :haha:. Salim se. Svaki ima svojih prednosti i mana. A svaki vozac ce reci drugacije ili glasati za drugi. To je subjektivna stvar. A ovo nije mesto za takvu debatu. :ppozdrav:

Pozdrav svima, i bas mi je drago sto ste se u ovolikom broju ukljucili u ovu temu. Vasa misljenja i iskustva ce mi sigurno dobro doci jednog dana. :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Jeste, malo smo se zaneli pa udaljili od poljoprivredne tematike a kako je u ovoj temi zanošenje dozvoljeno samo u propisanim granicama ( :D :haha: ) da se vratimo:

25qeoid.jpg
28u79d4.jpg

2i7xzk7.jpg
2a9dtat.jpg

Postavio sam sliku a nisam rekao zanimljivu stvar. Koliko su pikapovi multipraktik mašine vidi se iz ovoga:

11qtm2x.jpg

u americi je običaj da se stoka prodaje na aukcijama a ovo vozilo služi kao pokretna ispostava aukcijske kuće i tako obilaze lokalne sajmove i vašare i omogućavaju ljudima da trguju na uobičajen način i u malim mestima.

Ova prskalica je u funkcijizadnjih 20 godina, odavno su provalili da prskalica bolje da je samohodna, i brze ide na velikim povrsinama, nego kad se vuce traktorom.....

za sve vas koji zele da kupe sopstveni kamion... Volvo fh12 420ks, 98 godiste... mislim da je to ono o cemu pricate cak je malo i matoriji...

Samo neki od REALNIH troskova i proverenih: registracija za kamion 100.000 dinara, guma jedna(najlosija tj najjeftinija moguca) 32.000 dinara, potrosnja oko 28l/100km, okacicu nadam se uskoro i troskove redovnog servisa(ulje filteri i slicno)... a opet sve da ti je kamion na izgled super ispravan, da odes s njim do Minhena platices jednu bar kaznu ali 1oo%.. :sta: :sta:

Glasanje za naj kamion :haha: :haha: DAF naravno
drugo rangirani MAN
I srebro za Volvo
I bronza ostali
Kamioni su cudne zverke , registracija 100000 :sta: jel to cetvoroosovinac
meni je 65000 za mecu 32.350 80000
Post je spojen: [time]1288975297[/time]

Koleginice, dobro nam se vratila u Otadžbinu. Kazuj, kakva je ovo zver, jede malu decu? :D :bravo: :ppozdrav:

Šalim se, lepotica je i bager i kamion a kad sam video koliko osovina ima prikolica,....... :D :haha:

futurefarming je napisao(la):
Koleginice, dobro nam se vratila u Otadžbinu. Kazuj, kakva je ovo zver, jede malu decu? :D :bravo: :ppozdrav:

Šalim se, lepotica je i bager i kamion a kad sam video koliko osovina ima prikolica,....... :D :haha:
eeeeee pa hvala, hvala na dobrodoslici :ppozdrav: mogu ti reci da je jedva stao u kadar, slikala sam u Austriji , posto po danu samo stoji, a nocu vozi ovakav teret , lik iz pratnje je rekao da ide za Italiju masina i da ce biti na nekom ribnjaku i kanalima ....sta da ti kazem ::namigivanje:: Pogolemo je
Post je spojen: [time]1289861235[/time]

Bogami, gde ovaj udari tu trava ne raste. Čuo sam tu priču oko noćnog transporta, to rade i sa delovima za avione u Tuluzu. Ako je verovati informacijama to čine da ne bi odvlačili pažnju vozača sa druma te predupredili udese a kako je noću manji intenzitet saobraćaja, dosetili se da gabaritne i atraktivne terete samo noću transportuju.

Nazad
Vrh