Moje misljenje je, nemojte kupovati kamion i da se nadate nekom poslu ili zaradi , pogotovu ne u spediciji. Taj posao je sve manje placen i ima sve manje posla. To sto neki ovde racunaju samo na lizing ratu , je velika greska. Dolazi osiguranje, gume , nafta, vozac , dnevnice, plata , servisi itd.itd.itd. Na jednoj turi od beograda do münchene se plati prevoz 2000 € sa hladnjacom to je tacno ali jeli zna neko koliki su troskovi do München i nazad ? Gorivo, dozvole, putarine vozac, kazne itd. ? Sta radite kada na turu cekate po nedelju dana negde u Nemackoj ili Holandiji , troskovi idu a tocak stoji ?
Velike kompanije kao Schenker ili Willi Betz imaju velikh problema tako da vi kao mali prevoznik sa jednim kamionom NEMATE NIKAKVE SANSE u poslu !
Svako treba da se skoncentrise na svoj posao i da ga radi najbolje sto zna, a ono sto mu treba da uzme usluge od drugih i plati .
Takodje se i neslazem da svaka kuca treba da ima traktore ili kombajne. To je ekonomski ne isplativo i suludu. Sta ce mi kombajn ako imam samo 5 hektara svoje zemlje a u selu ima jos 3 kombajna, da skidas cenu svom komsiji i radis dzabe kombajniranje ? Umesto sto ulozite 20.000 -50.000 € u kombajn koji fakticki ne radi , nego samo stoji u supi ( koju isto moras da uradis i ulozis novac ) bolje vam je novac da ulozite u neku proizvodnju napr.voca ili povrca, a da kombajnera platite. ( ovo se naravno ne odnosi na ljude koji imaju velika imanja i komsije kojima mogu da rade usluzno kombajniranje. )