futurefarming

I treba da ima, da nam je bar za svakog poljoprivrednika po jedan. :ppozdrav: Kad već pričamo o pikapovima treba reći da ih kod nas ima u ponudi solidno, uglavnom drže cenu, ako neko ima ovakve makine, neka nam malo napiše kako je zadovoljan. Što se kamiona tiče, vidim da, tu i tamo nađu kupca poljoprivrednika.

b3jsk9.jpg

Kamion zavrsava veliki posao u poljoprivredi. Ja cu, ako boze zdravlje povecam povrsine sigurno kupiti jedan. Jer kod nas ima vrlo malo otkupljivaca i ucenjuju nas. A placanje kamiona meni, npr. do Panceva izadje ohoho ::novac::. Pa mi dodje isto kao da sam dao ovim lopovima kod nas. Da ne pricam negde dalje, npr za NS itd. Jedna tura do novog sada me kosta isto kao i registracija kamiona i jos ima i da pretekne. Da ne pricam o nabavci i dovozu repromaterijala. Prevoz masina... Tako da si potpuno u pravu, slazem se s tobom. :D

Upravo tako, evo još jedan primer, hladnjačom do Minhena da izvozite robu, 2-2,5 hiljada evra košta transport! Pa manja vam je rata za kamion duplo a vozite svoje + naplaćujete za prevoz drugima, mislite o tome! :ppozdrav:

Tacno sam o tome razmisljao. Ako uzmem kred. i kupim kamion. Em necu placati prevoz, em jos mogu i da zaradjujem preko toga, da mi kamion ne stoji veci deo godine kad ne radi za mene. Pa nek zaradjuje samo za odrzavanje i da placa tu svoju ratu, da mi ne ostaje nista. Ja sam opet zadovoljan jer ne moram da placam prevoz. Kazem opet, ja do Bg-a imam 120 km u jednom pravcu, do Dunava tj. do Kovina, pa i do Panceva 100. Da ne pricam za dalje. Ipak to kosta... :ppozdrav:

sada jos mozes naci na nasem trzistu dobar kamion za relativno male pare jer je svima opao posao i rasprodaju kamione da bi preziveli(oblast crne metalurgije)... mada opet najbolje je ako tacno znas nekoga ko je to vozio ili ako ima pravu servisnu knjizicu, sve ostalo se ne isplati po meni... novo je novo mada vecini nas nedostizno..:( po meni ako uzmes nov sleper ili solas na leasing, uzmes vozaca da ti kamion nikad ne stoji i ima ::novac:: samo da pljuste.... :ppozdrav:

Videcemo. Ja sam imao na umu neki solas plus prikolica, npr. tu 2000-2004. Ima da se nadju solidni. Mozda i neki uvoz, sta znam. A to da, to sam i mislio, platim vozaca i nikad mi ne stoji. da otplati sebe, vise mi ne treba, :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1288227915[/time]

Normalno, videćemo, tu će cena da igra glavnu igru ali polako.

Još jedno vrlo korisno vozilo za potrebe poljoprivrednika mogu biti i KVADOVi. Kvadovi ili ATV su mašine sa srcem motora tj. motocikla ali imaju 4 točka što ih čini stabilnim a startnim zujalicama koje mogu da izvrše niz zadataka u poljoprivredi. Ima ih u raznim veličinama i izvedbama, čak i sa gusenicama ili u obliku polusanki (motornih, za sneg) a veći mogu da vuku i prikolice. Odlični su kao terenska vozila, ipak, limitiranih mogućnosti, ali i relativno pristupačne cene u odnosu na svoje sposobnosti. Jedina mana im je što nemaju kabinu, kao ni motocikli, ali i pored toga pružaju mnogo.

Malo slika:

Uposleni u poljo poslovima:

Klipovi kako se, uz pomoć kvada, lako postavlja električni pastir za čuvanje stoke(link pozajmljen od kolege markodanube :ppozdrav: ):

http://www.rappa.mobi/Filme/5 Zaun aufbauen ATV rappa.mov

Inače, kvadovima su slični UTV ali o njima u narednim postovima. :cao:

futurefarming je napisao(la):
Upravo tako, evo još jedan primer, hladnjačom do Minhena da izvozite robu, 2-2,5 hiljada evra košta transport! Pa manja vam je rata za kamion duplo a vozite svoje + naplaćujete za prevoz drugima, mislite o tome! :ppozdrav:

Nemoj da se uvredis, ali ocigledno nisi nikad blize se upoznao sa prevoznistvom. Covek iz sela ima 5 slepera, sad prodaje 4 i ostaje samo sa jednim. Kaze da je lakse roditi mecku nego naplatiti ture! Provoznistvo mu nije primarni posao, vec dopunski i planira uskoro da ga potpuno napusti! Pogledaj koliko je vracenih kamiona sa lizinga... dakle jako je tesko tu opstati.

Jedina kombinacija koja tu radi je da imas sopstvenu proizvodnju, prevoz i na kraju svoju firmu u Nemackoj koja ce da prodaje voce, povrce i ostalo iz Srbije.

Inace samo napred sto se tice poljoprivrede, to je jos jedino sto u ovoj zemlji funkcionise, iako je pod konstantnim pritiskom (svinjari, mlekari).

Kolega bojcetic nije razumeo sustinu. Poenta price je da kupim kamion koji ce prvenstveno meni da sluzi da ne bih placao prevoz. A ostatak godine ako upadne nesto, upadne. Dakle ne mora da zaradi nista, samo da otplati sebe. I da ja vise ne moram da placam druge za prevoz svoje robe. Kao npr. kupim kombajn, zavrsim sebi posao i parkiram ga. Zasto ne bih radio i usluzno ako imam kome? Inace, slazem se da je tesko opstati u tom poslu. Ja sam manje vise 4 godine vozio kamion kod raznih privatnika, i upravu si kad kazes da je tesko naplatiti ture. U nekim slucajevima gotovo nemoguce. Ali sta je tu je. Ko je usao u to, nema mrdanja, :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

sve je danas tesko naplatiti tako da to je bzv i pominjati vise, radis pa kad se neko smiluje da ti plati ti sav srecan kao da ti je poklonio, a ne da si zaradio... :sta:

@futurefarming
sto se tice onih kineskih kamiona.. zar su to benzinci:haha:?? vidim napisao si ogromne boce TNG i teraj..

Moje misljenje je, nemojte kupovati kamion i da se nadate nekom poslu ili zaradi , pogotovu ne u spediciji. Taj posao je sve manje placen i ima sve manje posla. To sto neki ovde racunaju samo na lizing ratu , je velika greska. Dolazi osiguranje, gume , nafta, vozac , dnevnice, plata , servisi itd.itd.itd. Na jednoj turi od beograda do münchene se plati prevoz 2000 € sa hladnjacom to je tacno ali jeli zna neko koliki su troskovi do München i nazad ? Gorivo, dozvole, putarine vozac, kazne itd. ? Sta radite kada na turu cekate po nedelju dana negde u Nemackoj ili Holandiji , troskovi idu a tocak stoji ?
Velike kompanije kao Schenker ili Willi Betz imaju velikh problema tako da vi kao mali prevoznik sa jednim kamionom NEMATE NIKAKVE SANSE u poslu !

Svako treba da se skoncentrise na svoj posao i da ga radi najbolje sto zna, a ono sto mu treba da uzme usluge od drugih i plati .

Takodje se i neslazem da svaka kuca treba da ima traktore ili kombajne. To je ekonomski ne isplativo i suludu. Sta ce mi kombajn ako imam samo 5 hektara svoje zemlje a u selu ima jos 3 kombajna, da skidas cenu svom komsiji i radis dzabe kombajniranje ? Umesto sto ulozite 20.000 -50.000 € u kombajn koji fakticki ne radi , nego samo stoji u supi ( koju isto moras da uradis i ulozis novac ) bolje vam je novac da ulozite u neku proizvodnju napr.voca ili povrca, a da kombajnera platite. ( ovo se naravno ne odnosi na ljude koji imaju velika imanja i komsije kojima mogu da rade usluzno kombajniranje. )

ivan610988 je napisao(la):
Videcemo. Ja sam imao na umu neki solas plus prikolica, npr. tu 2000-2004. Ima da se nadju solidni. Mozda i neki uvoz, sta znam.

bezi od toga, ako nemas za nov ne zanosi se polovnim narocito ne iz uvoza!!!! to je preslo ne zna se koliko, niko ne prodaje kamion zato sto je dobar... ::namigivanje::

srkitransporter je napisao(la):
sve je danas tesko naplatiti tako da to je bzv i pominjati vise, radis pa kad se neko smiluje da ti plati ti sav srecan kao da ti je poklonio, a ne da si zaradio... :sta:

@futurefarming
sto se tice onih kineskih kamiona.. zar su to benzinci:haha:?? vidim napisao si ogromne boce TNG i teraj..

Negde sam pročitao da gas može i na dizele, ako sam za.ebao, praštaj. :ppozdrav:

Ima istine u ovome što markodanube kaže (čovek je iskusan i ima zavidne rezultate u biznisu kojim se bavi i mišljenje svakako da cenim) ali mene je podstakao primer lika koji svojim kamionom uvozi testenine i ulja iz italije i tamo šalje prazan kamion, on može neki moj proizvod da prebaci do Milana i da to naplati ali mogu i ja da napunim svoj kamion u povratku pa da prodajem. Moja ideja je skroz na liniji onoga što je rekao ivan610988, a i neću kamion da kupujem sutra, jednog dana, ako se za to steknu uslovi i kalkulacije pokažu da bi mi se to ulaganje isplatilo. Ako bih kupovao polovan, onda samo one povučene sa lizinga ako se budem dobro cenkao sa bankama.

Future , hvala na pohvalama :)

Druga je situacija kada neko ima redovan posao sa kamionom , onda se naravno isplati.
Ali u poljoprivredi gde je sezonska berba i treba ti prevoz samo u udarnim terminima onda nema racunice :)

sticajem okolnosti ja sam tri godine bila u vodama medjunarodnog transporta i spedicije -uvoz /izvoz robe sleperima ceradama, sumnjam futurefirming da se tvom drugu isplati da stalno salje prazan kamion do Italije ( ja pricam o sleperu) jer su troskovi ogromni a da bi otisao do italije potrebnma mu je dozvola za svaku zemlju kroz koju tranzitira a tek sa dozvolama je igranka , narocito italijanskim vec duze vreme ....volela bih da ti kazem da je to isplativo ali boga mi....sto se tice kupovine kamiona -oduzetih sa lizinga -tu pametno razmisljas ::svaka cast:: i veruj moze se jako dobro proci tj.da se cena skine - ne uzimaj u obzir nista manje od Euro 3 standarda za pocetak ali i to razmisli jer se napolju puno vise troskovi placaju za Euro 3 nego za 4 i 5 -ako mislis dugorocno da se time bavis ...ako mogu sta jos po tom pitanju da pomognem samo reci ::namigivanje::

moze TNG i na dizele da se stavi, SRBIJAGAS ima autobus za razvoz radnika na GAS.. :D

mada oni kamioni po dizajnu JAKO lice na Volvoove kamione, a ovzirom da je Volvo kupila neka kineska kompanija nije iskljuceno da se prave po uzoru na Volvo i da verovatno imaju i Volvoove motore, a to je onda veliki plus...

Iskreno rečeno, nisam dovoljno upućen da bih znao gde mu leži računica, i meni deluje podpuno suludo slati prazan kamion bilo kuda, koliki god da je (o špediciji divanimo, naravno) a da to nema debelo ekonomsko pokriće.

Evo, načinili smo lepu consulting ekipu pa ću znati kome da se obratim za savet kad za to dođe vreme. :D :ppozdrav: :bravo:

Markodanube, nisu pohvale već činjenice a moje je samo da pozdravim i platim turu pića. :ppozdrav:

:D sta god da imaju od Volva to je extra plus , veruj, al je isto tako extra plus kad se ne daj boze nesto sje.. to je najbolji i najsavrseniji kamion u kom sam bila( mislim na fh od 400 pa do 700 konja) :cool:, vozila se i mislim da mu se ne moze prineti ni jedan drugi , eventualno Scania al to su Svedjani opet - kvalitet, izdrzljivost i dugotrajnost u svemu ali skupo, debelo skupo kad treba sredjivati

srkitransporter je napisao(la):
moze TNG i na dizele da se stavi, SRBIJAGAS ima autobus za razvoz radnika na GAS.. :D

mada oni kamioni po dizajnu JAKO lice na Volvoove kamione, a ovzirom da je Volvo kupila neka kineska kompanija nije iskljuceno da se prave po uzoru na Volvo i da verovatno imaju i Volvoove motore, a to je onda veliki plus...

Nazad
Vrh