Fungicidi u strnim žitaricama

Pre sedam dana prskao sam pšenicu fungicidom Arcon Extra (kopija Amistara Extra) i danas vidim da su vrhovi zastavičara požuteli. Pšenica je pre prskanja bila potpuno zdrava. I sada su donji listovi potpuno zdravi. Ovo se desilo i kod nećaka nakon prskanja Akordom pre mesec dana. Šta je uzrok ove pojave?
 
Par str u rikverac je pisano da Amistar ima agresivno dejsto,prolazna fitotoksicnost,ne sekiraj se.
A ove je bas izrazeno,posto trpi svasta,mraz vetar,susu...
 
Jasam trebao večeras ali zbog jakog vetra odloženo prskanje za ujutro. Doza primene 1 lit/h i insekticid Laider 0,06 lit/h.
 
Da li ove kiše mogu da skrate (u danima) delovanje fungicida za prskanje koje je bilo u vreme cvetanja? Negde sam čuo da svi fungicidi deluju oko 3 nedelje.
 
Ja cu najverovatnije ove godine uzeti Biathlon+dash,cenovno mi je najprivlacnije.
Ne mogu samo da se setim kakav je taj Dash,radio sam sa njim pre par godina i cini mi se da je dosta penio. Da li je neko radio sa Dashom skoro?
 
Peni i dalje,Inox mamara.Vidi sipaj ti Dasha koliko treba ali na npr prskalicu od 1000lit stavi 0,5lit Inoxa zbog pene.
Jel moze repica posle Bonace i Tezisa,imam neku komb jeftinu.
 
U uputstvu lancelota stoji da nije preporucljivo mesanje sa drugom preparatima,pa rekoh da proverim dali je neko mesao.Napravucu probu mesanja.
 
A kojim drugim preparatima,vrv sa Bordovskom corbom i ostalim Herbicidima sa slicnom akt mat,Duett je Fungicid i ide kao margarin,sa svime se mesa,lnox(okvasivac) moze i nemora.
 
Nazad
Vrh