Fungicidi u strnim žitaricama

sinisa1979

Član
Učlanjen(a)
24 Okt 2010
Poruka
6.711
Lokacija
Subotica
Ad glue naravno. ;) Tnx na savetima! Inace upravo sam pricao sa lokalnim guru savetodavcem i kaze dujett je dobar za fuzarium ali ne i za rđu. Je.at ga. Idemo sa njim pa kako bidne.
 

MIRBAN

Član
Učlanjen(a)
22 Avg 2016
Poruka
1.572
Lokacija
Obrenovac
Zašto da se dodaje lepak za Duet kad u uputstvu stoji da ne treba? A i po apotekama sam pitao kao i ove iz BASF-a i rekli da ne treba. Ja ću staviti rastopljene uree i biće to sasvim dovoljno.
 

Deda Lala

Član
Učlanjen(a)
3 Jan 2010
Poruka
1.188
Lokacija
Када сам у Земљи спавам у Београду
@sinisa и остали које интересује:

Antre plus:се показао као добар до одличан када је у питању заштита и лечење пшенице и јечма од пепелнице,рђе,мрежасте пегавости јечма, пегавости листа и плевице и фузариозе класа.
Може се применити 2 пута и каренца је 45дана.У брањену њиву се може безбедно ући после 48 сати.
 

MIRBAN

Član
Učlanjen(a)
22 Avg 2016
Poruka
1.572
Lokacija
Obrenovac
Ja juce uradio drugu zastitu. Duett i fastac. Psenica sva klasala i ponegde vec cvetala. Visina joj je standardna oko 70-80 cm. Klas je dugacak. Bolesti nema po zastavicaru a leme ima sporadicno. Od mene sam joj sve dao. Ovo kise sto je u najavi od ponedeljka bice joj sasvim dovoljno za nalivanje. I neka ne bude nekog vrelog talasa sa temp 35+ pa neka lepo i polako sazri. A posle cemo videti na vagi sta ce reci. Kakva je godina bila i sa svim mukama oko nje ja sam za sad zadovoljan. Jos kad bi i cena bila 20+ u zetvi ....
 

sinisa1979

Član
Učlanjen(a)
24 Okt 2010
Poruka
6.711
Lokacija
Subotica
Sta mislite da li ima smisla stiti psenice Duetom koje su u fazi pocetak klasanja i kraj klasanja? Modern i Solehio su u pitanju i (druge) bolesti nema. Znaci ciljam fuzarijum a nzm da li ce duet uraditi radnju ako sad odradim tretman... Ili je bolje da odradim posle kise? Ni sam ne znam sta da radim..... Fakin modern nije ni blizu cvetanja a solehio-ko ce ga znati koliko mu treba da procveta kad je u fazi kraj klasanja...
 

Matic

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
23 Apr 2009
Poruka
30.842
Lokacija
Sremski Mihaljevci
Mi smo odradili kombinacijom sa gornje slike.Faza je kraj klasanja i početak cvetanja.Biću miran po tom pitanju a da li je tretman trebao da se uradi ili ne neka ostane kao znak pitanja.
 

ACA RAIC

Član
Učlanjen(a)
19 Maj 2015
Poruka
2.875
Lokacija
NOCAJ
Danas obišao moj solehio.Isklasalo oko 90-95% ali nema još cveta ni za lek a ni leme.Zato sam odustao od prskanja i posle kiše,možda u iduću nedelju krećem sa prskanjem Duetom plus insekticid i malo Fitofert Spida , kobojagi za krvnu sliku.
 

talianu

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2009
Poruka
10.116
Lokacija
Lokve-južni Banat
Ja sam uzeo prošle 5l i pretprošle 5l i nisam ih iskoristio bilo u planu za uljane kulture za probu. Ima isto aktivnu materiju kao i ascra xpro samo ne znam da je neko koristio,Ascra ima i biksafen am koju nema propuls i koristi se za zaštitu žitarica.
I mene zanima ima li ko iskustva u pšenici.
 
Vrh