Fungicidi u strnim žitaricama

Оне су прве на удару.Често се питам како су људи некад прихрањивали кад су били Снегови до Априла?Сале ти си старији баш ме занима

Bilo je suvo, prosao kembridzom (u subotu, nedelju), i primetio sam da je “shishao” psenicu, kao da su guske presle… ne znam da li je to dobro ili ne, mislim da li ce tamo biti veca sansa za penetraciju bolesti na tim da kazem ostecenim listovima. Nisam radio ogled sa glatkim valjkom polovinu, a mogao bih… ne znam, nisam pametan.

Planiram da prvu zaštitu radim sa kombinacijom Olimp + Ugo, da li da uradim za vikend ili da se čeka kad prodju ove kiše što najavljuju?
Neće biti visokih temperatura pa predpostavljam da je i rizik za bolesti manji.
Ovo je slika iz današnjeg obilaska.
IMG-2969.jpg

Meni juce bio u obilasku prestavnik Agromarketa i gledao moju psenicu koju sam uzeo od njih. Sorta Solindo. Preporuka je da do do srede, a najbolje za vikend, uradim samo herbicidni tretman jer ima trave male dosta koja je dosta iznikla. Da se doda insekticid jer se pojavila lema i da je ima fino. Uz dodatak one njihove prihrane preko lista. Da onda posle kisa udjem sa prskanjem sa fungicidom. A tada bi mogla da se uradi i druga prihrana KAN-om.

lema a pre 2 dana veje sneg

jutarnji minusi do -5

prihrana al normalno njihova jer je ti je rekao sigurnio da je bolja od konkurencije

je ti stvarno verujes u to ili...????

za herbicide verujem da ima trave ako si tanjirao
i kod nas ko je ceprkao cekaju sad da prodje kisa pa prskaju od trave

Kod mene je jedino prilepača zrela za prskanje, ostali korovi tek niču tako da ću sačekati još.

Kod mene trava koliko hoces, ne pamtim da je bas ovako bilo skoro. Tanjirano sojiste jednom u septembru, setva u oktobru.

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Meni juce bio u obilasku prestavnik Agromarketa i gledao moju psenicu koju sam uzeo od njih. Sorta Solindo. Preporuka je da do do srede, a najbolje za vikend, uradim samo herbicidni tretman jer ima trave male dosta koja je dosta iznikla. Da se doda insekticid jer se pojavila lema i da je ima fino. Uz dodatak one njihove prihrane preko lista. Da onda posle kisa udjem sa prskanjem sa fungicidom. A tada bi mogla da se uradi i druga prihrana KAN-om.
Teško da je lema u martu. Ali neke mušice postoje. Meni napale tek izniklu zob/ovas. Samo klone i nestaje. Morao sam prskati insekticidom. Pšenicu nisam primetio da diraju za sada.

Uzeo sam Difenokonazol i tilt (propikonazol ), inskticid polux(deltametrin) i imox okvasivac, da li smem da pomesam sa bonacom i tezisom to sve zajedno ili da prskam odvojeno fungicidni tretman? Jecam je usev.

Nazad
Vrh