FREZA prikljucak za traktor

Ima li neko iskustva sa breviglieri frezama.Bacio sam oko na 165-ticu pokriva tragove od ferge i mislim da nece biti preteska ako idem do max 15 cm.1750 evrica laganih...
 
I niko nist ne pise.Svi oru seju prodaju kupuju a niko ne freza..Ima li ko iskustva ili da pitam na drugom mestu...
 
Ja svoju frezu jos nisam probo...nemam kardan (imam al ga skratio za kupilicu pa nema dovoljne duzine za frezu)..sad bi kupio novi kardan al neznam dal moze obican kardan il da idem na onaj sa lamelom koji je bezobrazno skup
 
IMT 539 i 165 u nekoj laganoj zemlji moze ici tih 15ak centimetara. U tezoj zemlji vec ne i na vecim dubinama a da ne pricamo o mokrom zemljistu i slicno. Ako ti treba dublja obrada ide onda dva prohoda i polako prva spora. Po meni bolje uzeti manju pa da pokriva jednu gumu al barem oradis u jenom prohodu i ne gazis zemljiste ( citaj male povrsine pa dok se okrenes ugaszis vise nego sto pofrezas i tako dva puta pa vec to nije to)
Za frezu karana sa lamelom a mozes i obicni. Do tebe je. Ako znas gdje ces rait i da znas da nema kamenja velikog, panjeva ili necega ostalog stavi slobodno obicni kardan. Ako mislis usluge rait onda s lamelom
 
Uglavnom ne ide u neorano i ubicno se radi u suvljoj zemlji.Imam imt-ovu neku od 125 ali je vec poderana dobrano.Pa sam mislio da ju zamenim sa novom.Ako uzmem 145 ticu opet mi ostaje trag a kada freziram plastenik onda tek imam problema jel nemam izlaz do komsije pa onda tucem u rikverc i tako....Kod nas u backoj panjeva nema i ne bi bas da tarem traktor i masinu usluzno po nekim travuljinama i drlozima.Poneka svapska cigla moze da se nadje ali freza samo iskoci i teraj dalje.Uvek prva spora nikad druga.
 
Ako su plastenici u pitanju tu bi trebala bit onako fina rasipita zemlja tu ce je moci vuc sigurno. Pa kako ti se ponasao sa tom tvojom? jel imo zalihe snage? kad kupis vecu uvijek mozes skinut jednu sekciju nozeva i obijes manji zahvat
 
Kod mene je freza 165 cm IMT pomična, traktor torpedo 40 ks sa 8000 rs. Freza je ubrzana okrenuti su lančanici kontra. Traktor radi normalno bez većeg opterećenja. Ova freza tek u drugom prohodu može da ide na dubinu od 15cm, u prvom nemože jer je zemljište tad tvrđe i zbog graničnika na frezi jednostavno nemože da potone u dubinu. U drugom prohodu zemlja je već mekša i tada može freza da ide dublje do 15cm koja je i maksimalna dubina moje freze. Za povrće ja obavezno radim 2 prohoda i zbog potrebne dubine i zbog tragova točkova koji potonu u prvom prohodu pa dobijem neravan teren. Torpedo je malo teži pa tone u zemlju a freza to nemože da poravna jedino u drugom prohodu. Ista je stvar kod pripreme za pšenicu dok kod pripreme kukuruza to riješavam u jednom prohodu zato što prvo ide drljanje pa freziranje. Sve to radim uglavnom 3 sporom koja brža od 2 spore kod IMT 539, Priprema za sjetvu kukuruza može i 4 spora ( torpedo ima 4 brzine +R) Dok nisam ubrzao frezu sve sam to radio sa jenom brzinom niže i malte ne sa punim gasom a sada radim na 1700 obrtaja na satu a freza ima između 270 i 300 ort. u min. što je mimo pravila fabrike za frezu ali fabrički obrtaji meni nisu odgovarali jednostavno mi nisu dovoljno sitnili zemlju a sada je druga priča a freza koliko izdrži, za sada je u redu.
 
љубек,колико је фпм те ширине нова?
Oko 145 000 boljevacka 165 -tica.A talijanka je 200 000.deljanin oko 130 000.Ako prodjem na krediti rzfv i dobijem povracaj na masinu onda to i nisu neki novci.
Mislim da se sa talijankom ne moze meriti ni jedna od ovih navedenih kako u konstrukciji tako ni u kvalitetu delova koji su ugradjeni u nju.Prenos je na zupcanike a ne na lanac sto je takodje bolje. Usluge necu raditi vec uzimam za sebe.Nek me sluzi zdravlje i freza jos 15 godina i ja cu valjda smanjivati posao :haha:
 
Pazi da ove talijanske ne budu sam pod licencom a made in prc. Ja sam prije par godina uzimo komsiju frezu, machio je kupio na kraju i o sad se nije zalio na nju. U biti svako treba da procijeni sta mu treba i kako. Nije nigje ista zemlja snage traktora i slicno.
@pocerina kod mene je komsija kupio frezu isto termometalovu i najaho na panj pa mu pukla osovina sa nozevima. Nozeve je dosta brzo potrosio a nije uradio dosta posla. Ja sam sa svojom pegoraro isto na panj naletio ali je lamela proklizala pa se nije nista desilo. Orginalni nozevi su bili dosta potroseni, zamijenjeni su termometalovim i poprilicno se snose. Po meni najveci problem debljina noza, pretanki pa se brzo trose.
 
Планирам израду фрезе за трактор,свака сугестија и савјет су добро дошли.Трактор је МТЗ 52,70 КС.Размишљам о фрези радног захвата 180 цм.За почетак,јел то превелик захват за овај трактор?Пријатељ ми има фрезу howard 205 па ћу настојати да је копирам што више будем могао.



Ово је слика од редуктора који имам,однос је 3,8:1.Можда неко зна од чега је овај редуктор,по боји бих рекао да је од неког тракторског прикључка
Ради се по мало,



Дебљина зида цјеви за осовину је 15 мм,намјеравам користити ланац виљушкара,ланчаници су у фази израде,прстенови на које иду ножеви су дебљине 12 мм,изабрао сам ножеве од имт 619,бочни лимови су дебљине 10 мм.Радим копију фрезе ховард 205 а имам белоруса од 70 кс. Занима ме јел 70 кс довољно за такву фрезу ?
 
Poslednja izmena:
Размишљам и о том,трактору би требало бити мање оптерећење са тим ножевима ?
 
Pa sad u to opterecenje se bas ne razumijem, ali u otkidanje nozeva se razumijem iz iskustva. dosta su mi se vise uvrtali nozevi od 619 i pucali u odnosu na ove od batuje
 
Kod mene torpedo 40 ks se igra sa frezom FPM 165 cm, doduše ona nemože dublje od 17 cm a nekad sam probao staru IMT sa 6 noževa koja je mogla dublje raditi isto je traktor nije osjećao. Samo mi nije jasno kome treba veća dubina od 15 cm.
 
Za krumpir treba veća dubina, 20-25 cm. Sreća je što se krumpiri obično sade na lakšoj zemlji. Imam laganu frezu Gramip AT20-150 (160 kg) i za sadnju krumpira obavezno idem 2 prohoda. Kod drugog se freza toliko ukopa da cijela osovina, na kojoj su noževi, bude u zemlji.
 
Nazad
Vrh