FREZA prikljucak za traktor

Ima je drugar,freza radi samo tako.Iskreno na trzistu ne znam da li postoji bolja za te pare.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока
 
101ed56a51431c8067ef7bed6cd0c40a.jpg

Danas isporučena freza, kupljena u petak na sajmu.

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока
 
Koliko para toliko i muzike,moja se raspala posle dve godine.Samo varenje,varenje,varenje i prodam je za 500 eura.Kupio sam Fapovku 1,8 i prezadovoljan sam.Skoro pa duplo skuplja.Duplo jace uradjena.
 
Nije sve do freze ima i do vozača.
Kod mene ih ima nekoliko, za sada su svi zadovoljni, a uglavnon dosta rade sa njima.

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока
 
Sve zavisi sta je za nekog "dosta",moja je radila po ceo dan 10-15 dana.Prvo je otkazao ovaj reduktor,smesan za neku frezu,pa pukla osovina sa motikama na varovima i tako je to krenulo.Sa Fapovkom nijedan kvar do sad a moze da radi dosta dublje.

I sta tu ima do vozaca,freza ima svoje sanke.Samo ako moze traktor da tera a ako nemoze pre ce otkazati traktor od freze.
 
Et da se pohvalim da sam danas kupio frezu 165 FMP marke..otiso da vidim gume za fergusona i predomislim se u radnji,dodem kuci za para i danas ce je dovest..Kostala je 2450 maraka.Mislim da je to stvarno mnogo al jebiga...ode bik i jos morado namirt......Sta radite vi kad se zene naljute zbog iznenadne kupovine (Koristite mirdziju) :osmeh:
 
Sta ti je iskustvo,a moze bit da je FPM...bitno da je stigla.Nesto nevidim ulja u onom reduktoru a neznam i dal ima gdje je lanac..Da ja tu dospem pomalo hidraulicnog
 
Pa zar nisi dobio uputstvo za rukovanje i odrzavanje?
U reduktor i u bocni pogon ide SAE 90(moze i SAE140). Nemoj sipati hidraulicno, jer ono nije prilagodjeno za zupcani prenos vec za neku drugu namenu..
 
Mislis da nebi valjalo ulje ispusteno iz traktorskog mjenjaca...a uputstvo nije donijo ovaj cica sto ju je dovezo a ni ja se nisam sjetio da ga trazim...Nemoj da mislis da sam cicija pa necu da kupim litru ulja nego ovo imam u dobrom stanju a kud jos i procijedeno..:osmeh:
 
Ma i ne mislim da si cicija, nego samo kazem da je predvidjeno SAE90.
Ulje iz traktorskog menjaca bi trebalo zadovoljiti, ali ako koristis ispusteno ulje, nemoj cediti, nego stavi u ciste providne plasticne flase i ostavi da se stalozi preko noci.
Metalni opiljci koji su i najopasniji i voda padaju na dno i lepo se vide posle talozenja.
Posle je potrebno odvojiti taj gornji deo ulja za koristenje..
Problem je sto je prenos kod freze opterecen, i treba mu transmisiono ulje koje u nije izradjeno.
Tako da ipak mislim da je za novu masinu jeftinije usipati novo ulje.
 
Traktorska freza IMT 612.836 danas freziranje mlade kupine..

- - - - - - - - - -

Freza IMT 612.836 nozevi Ada Temerin

- - - - - - - - - -

Imt 612.836 danasbje freziranje mlade kupine.
Ova Imt freza je radjena u saradnji sa Breveglieri Italija, jer ima Breviglieri reduktor i sa strane su zupcanici kao na Fapovku...nema lanac...
 
Mora da ima bar 4 zupcanika, čim je tako uzan poklopac. Mada mi više liči da je prenos na lanac.
Ima tri zupcanika..jedan je samo posrednik izmdju onog sa reduktora i onog dole sa moticica..ali je fiksiran i ima samo jednu brzinu a prenos je 1:2,5 Radio sam sa tri noza po radnom telu ide mnogo lakse..malo krupnije frezira..sada su 4 noza po radnom telu..i ferga je ne oseca a dubina noza je 20 cm
 
Планирам израду фрезе за трактор,свака сугестија и савјет су добро дошли.Трактор је МТЗ 52,70 КС.Размишљам о фрези радног захвата 180 цм.За почетак,јел то превелик захват за овај трактор?Пријатељ ми има фрезу howard 205 па ћу настојати да је копирам што више будем могао.



Ово је слика од редуктора који имам,однос је 3,8:1.Можда неко зна од чега је овај редуктор,по боји бих рекао да је од неког тракторског прикључка
 
Nazad
Vrh