FREZA prikljucak za traktor

Tjera je Torpedo 75. Duboko frezanje do 20 cm radim malo. Inače za sjetvu pšenice, nekad i za kukuuz ide 3 radna brzina. Inače je predviđena za traktore 60-100 ks.
@Miladin Kod mene je zadnji poklopac prerađen, ono ujedno služi kao daska za ravnanje.

Može i tako samo mora biti sa dobrom regulacijom i jak poklopac, kad uhvati više zemlje da se ne iskrivi.

Pozz imam frezu Meritano, nozevi su već za zamijenit pa ne znam ni sam koje zamjenske uzet, kakvo jer vaše iskustvo sa Termometalom

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Zna li neko mozda sta moze biti uzrok da se freza ljulja tj udara naprijed nazad u nekom tempu, freza je imt 619 ona najmanja mislim da je metar i deset. Da li moze biti da je otpusten lanac ili nesto drugo? Nozevi su svi na broju, 90% novi

Da ti nije kačanje toplinga na frezi previše nisko pa vaga freza na toplingu. Ja sam morao zavariti drugo kačanje na frezi visočije zbog tog vaganja

Kolege jel zna neko koji ležajevi idu na glavnu osovinu termometal ada freza?
Konkretno ptf 165 model.
Hvala.

Zna li neko mozda sta moze biti uzrok da se freza ljulja tj udara naprijed nazad u nekom tempu, freza je imt 619 ona najmanja mislim da je metar i deset. Da li moze biti da je otpusten lanac ili nesto drugo? Nozevi su svi na broju, 90% novi
Pregledaj bolcne gde se kače poluge i šrafove na centralnom držaču (tamo gde se kači toping)

Izgubila je balans ,vjerovatno je neki nož negdje kriv.Gledao sam nemogu se sjetiti gdje se nalazi čovjek balansira freze.Pogledaj na yutjubu.

Ja nisam čuo da je itko balansirao frezu. One se vrte na relativno malom broju obrtaja.
Najčešće ljulja kad je mnogo mokro i zemlja ljepljiva. Pa zalijepi na jednom dijelu motika.
Može biti da ti je i osovina rotora kriva.

Ne balansira se rotor freze. Vrti se do 250 obrtaja u minuti. Možda je kolega Mišo mislio na ispravljanje/centriranje.
Freza najčešće skače ako je menjan neki nož/noževi i nije ispoštovano pravilo slaganja noževa u spiralu. Još jače je izraženo ako je neki slomljen ili fali.
Tada osovina sa noževima izgubi konstantan rez, pa skoči kada posle 'pauze' naleti na zemlju.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Apsolutno nema smisla balansirati frezu. Da ne kažem da je to glupost.

To skakutanje ćeš riješiti smanjenjem luftovabu tački kačanja (i toplink se računa).
Ili podizanjem toplink tačke na frezi kao što ti već rekoše.

I traktori sa "finom" hidraulikom mogu dodatno uvećavati problem .

koji traktor preporucujete za obradu zemlje indijskom frezom universal / farmers sirine 1.65m?

Obradjuje se vinograd, sirina izmedju redova 2.5m, zemlja smonica

da li netko zna koji križ kardana ide na ovu imt 619,1 frezu? nisam još rastavio....i koji semering na reduktoru kod kardana..... i koji ležaj na rotoru, suprotna strana od reduktora....

Na mojoj je 30,2x106,3.
Imao sam ja negde uputstvo sa popisom delova, ako nađem napisaću ti.
Mada, kada počneš skidati videćeš. Sve je standardno, odeš u radnju i kupiš.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

fali mi drugi dio kardana, al taj sa četvrtakom se nigdje nemože nabaviti, imam na beraču zmaj, samo bi ga morao odrezati, četvrtak je 35mm.....ležaj je promjera 30mm al nisam izmjerio točno širinu.... hvala
pa ću onaj dio ostaviti original sa spojkom, uzeti drugu viljušku 30,2x106,3 na koju ide limun cijev, a to je negdje 6 ili 7 kategorija kardana....
a i bojao sam se, da nije nešto standardno, bezvezno rješenje, što nisu napravili standardno....

Četvrtka nije nije kvadratna nego pravougaona-nemožeš ubaciti mušku četvrtku ako zakreneš za 90.
Potraži malo, nađe se to, ako ništa uvek to možeš napraviti glodanjem.

da, glodanje je zadnja opcija..... najavljuju neku kišu, pa ću se malo zabaviti s tim....

Nazad
Vrh