FREZA prikljucak za traktor

Moja Imt Boljevac 612.836 od 1,40 m je teska 285 kg i spada u teske freze...Malo je laksa od ove sto imaju reduktor sa 4 brzine koje su teske 315 kg.. Moja ima samo jednu brzinu.

- - - - - - - - - -

Do sada sam stavljao moticice raznih proizvodjca...sada su na njoj Ada Temerin i dok sam ja ziv druge nece biti stavljene na nju....ADA pravi izvanredne proizvode.

Opasna masina...kombinacija tarupa i freze...posecenu masu ubaca u zemlju...Ja sam do sada biljne ostatke sekao frezom...i freza na slican nacin posece kukuruznu trsku i ubaci je u zemlju ali pomalo ostane,,,onda ja poorem ili ako zelim posejati psenicu ja ponovim freziranje i to je to,

Postoje šumski malčeri (tarupi) slični ovome, ali ova sprava me je oduševila. Kakav bi mi posao završila za sređivanje nekih uvrtina :osmeh:

Postoje šumski malčeri (tarupi) slični ovome, ali ova sprava me je oduševila. Kakav bi mi posao završila za sređivanje nekih uvrtina :osmeh:
Ma i meni bi tako nesto trebalo...pravio sam ja sada neki malcer od deferencijala od Lade ..lepo radi kosi ali sve ostaje na povrsini...tako da posle moras da palis ili kupis a ovo zafrezirava..ubaca u zemlju da posle istruli...

Zet danas kupio Fieldking frezu o kojoj smo ovdje ranije pričali. Uzeo je model od 165cm i dobio odličan kardan sa lamelom, kutiju sa alatom i besplatan prevoz od 80km, sve za 2500KM ili 1277EUR. Poslao mi je kratak snimak, nema je gdje probati pa je samo prikačio na traktor da vidi kako se ponaša (Massey Ferguson 240).

Pozdrav svima,
Molio bih cenjene kolege da mi iz svog iskustva daju savet oko kupovine nove freze. Traktor je 539, e sad je pitanje posto se dvoumim izmedju FPM 619.036 koja spada u pomerljive freze sirine 1,65 i tezine 285kg, mada ima i FPM 619.091 isto 1,65 ali tezine 195kg, a sa druge strane ove freze iz Raske, Leposavica, isto 1,65. Na obe se moze izvrsiti povracaj a i cena im je tu negde. Radio bih malinu a i sve ostalo, heljdu sejem itd. Interesuje me i da li bi 539 mogao raditi i sa 1,8 nekom od ovih freza posto mi je malina na 2,5m. Komsija Alen je pisao u ranijim postovima da je imao imt frezu i prodao a uzeo ovu iz Raske pa bi mogao nesto reci a naravno i svi ostali koji imaju ove freze.
Jos jedna stvar, za ovu gore frezu Fieldking Vuk komerc koji ih prodaje u Bosni pise da za 1,8 treba 60 ks i da ima preko 300kg, a za 533 daje preporuku 1,4. Ovo sam napisao jer vidim da na oglasima pise da imaju oko 200 kg.

Ne moze ferga da okrece tu frezu od 1,80 a ovaj Vuk komerc ti lepo napisao....za Imt 539 je plafon freza od 1,40 marke FMP Boljevac to su teske freze...ove lakse mozda i moze. moj savet je...kupi Ada frezu...napravjlene su dobro i lake su.

Kod nas se sad masovno kupuju freze i vecinom se za fergu kupuju da pokriva trag traktora.Vecinom su imt,gramip i sad imaju neke poljske.Fergo ih u drugoj pomocnoj nosi sasvim ok...Kolega mi radi sa imt frezom al je probo i neku slovensku i daleko bolji poso radi slovenska a uz to je i lakse traktoru......njegove rijeci

Ja imam Gramipovu AT-20(185cm) i Imt 539 radi s njom u svim uslovima.Druga sporohodna prvi prohod po oranom skoro svugde osim bas u nekom teskom brdu mora 1.Drugi prohod moze i brze ne gusi traktor,brzina zavisi od toga koliko se dobro sitni zemlja.Zavisi dosta od freze do freze koliko lako se pogoni,mnogo lakse idu one koje imaju spiralno postavljene nozeve.Probali smo neku Italijansku od 1.4m i 539 se muci jako s njom al je imala vodoravno postavljene nozeve.

Gramip AT 20

- - - - - - - - - -

Fpm 619.036 ...

- - - - - - - - - -

E to i slicne njima su sitnilice..

- - - - - - - - - -

A ovo je FPM freza

- - - - - - - - - -

Fpm Boljevac traktorska freza 1,60 m

Kod nas su mnogi kupili ovu gramipovu na pomeranje za vocnjak i kod svih je pucala osovina po nekoliko puta.Vise je nikad niko nije kod nas uzeo,vecinom su posle kupovali Boljevacku FPM-imt i nije bilo problema,ali je zato i dosta skuplja.

Ako je spustis na prvu rupu od papuce mora da frezira 20 cm dubinu.. Fpm Boljevac..freza

- - - - - - - - - -

Bravo Lacin...gledao sam svojim ocima kako se pod opterecenjem savija osovona na Gramipu...bega..sreca samo sto ima gibajuce lagere...sve bi polomila.

Kada je zet kupovao frezu prije neki dan gledali smo i te pomične, domaća je neka marka ali nisam previše obratio pažnju jer stvarno izgledaju blago rečeno jadno.

FPM pravi freze od 1,6 u tri kategorije, 619.091 od 195 kg, 18 cm max dubina rada, 619.036 od 285kg, max dubina rada 20 cm i tesku frezu (njin naziv *rotas*) 612.837 od 345 kg, max dubina rada 20 cm.Skinuto sa njihovo sajta. E sad u koju kategoriju spada ova srednja 619.036 da li u freze ili sitnilice ili nesto trece? A cini mi se da je najbolja kombinacija sa 539. Naravno ako moze da radi s njom i u brdu. Sta mislite?

- - - - - - - - - -

Ada ti je kinez...original kinez...nema ni ,,B,, od Batuje.. Da je bar reduktor Indijski ...nego Janmar..Kina..i reduktor i lanac i lancanici ram prave oni...
Rade, tek mi sad nista nije jasno oko Adinih freza, u ovom postu si je ocrnio a sada mi preporucujes da je kupim. Jedino ako u medjuvremenu nisi gledao ili radio s njom pa promenio misljenje? A bogami i ona freza na tvojoj slici 612.840 je teska freza od 455 kg i za nju treba traktor od min 75 ks pa sigurno ne spada u sitnilice.

Nazad
Vrh