Francuska alpina

jesi li ti siguran da ti je ta koza uopste i sjarna?
moras dobro da je pratis mozda je trazila a ti nisi to video. ja imamm tri komada jedna je samo malo vrtela repom ali je skakala na druke koze nije meketala, jedna samo mekece kao luda a repom vrti tek kad je odvedem kod jarca, tako i ova treca , malo se dere , ali sve tri imaju pojacan sekret iz vulve. proprati ti nju malo bolje, a to ako kazes da ti je zasusila mleko, onda mi je to sumljivo. pre koliko si zaklao ti jarca koji je bio sa njom?

nisam bio siguran da je sjarna,zaklan je pre 160 dana,ona ima stvarno dobru ishranu... ona uopste ne bleji niti daje bilo kakve znake ,mirna ono skroz...

daj ti njoj malo soli kroz jarmu ili koncentrat, sta joj vec dajes. i obrati paznju malo bolje. i odvedi je ako imas negde blizu nekog jarca malo da je on razjari i uskoro ce ona da trazi. ali i ti malo bolje povedi racuna u ovo doba godine mora da trazi.

Pozdrav ljudi treba mi pomoc hocu da kupim Alpinu starosti do 3 god. u okolini Cacka,Kraljeva ako neko ima nek se javi treba mi za porodicu hitno...pozz i hvala unapred

Sada koze uglavnom prestaju da se muzu tako da i ako hitno kupis, ili ce biti zasušena ili će vrlo brzo prekinuti sa mlekom.
Ako ti treba za klanje to je druga stvar :)

evo moje tri kozice. znam da druge dve nisu alpske ali da ih pokazem. :)

ovo je inace moja Selena. mlada je, jednom se jarila. kupio sam je pocetkom septembra i tada kao i sada ima preko 3 litra mleka. a receno mi je da je imala i 4 kada se ojarila.
kako vam se dopada? :)

Ma nema veze znam to dobicu jarice ako nista drugo :D a za klanje necu nikako ,nego slabo ima na oglasima a hocu da kupim znam da nece biti mleka ali nema veze. Imam jedno pitanje Nemanja ako mozes da mi odgovoris: Imam ponudu da uzmem Alpinu ima ih tri pa mogu da biram jos nemaju jednu godinu skozne su oko 95eu je cena pa nzm sta da radim? pozz i hvala unapred na odgovoru

Da si blize Leskovcu pa da biras od 8 komada koja ti se svidja a sve se jos muzu do Bozica :)
Gledaj krupniju kozu da uzmes, biraj od blizanaca ili trojki jer ce takva da daje blizance ili trojke.
Sise gledaj da ima vece, ustvari vidi kakva joj je majka.
Cena ide od 50 do 100eur za kozu pa se pogadjaj.
Jare je bolje da se uzme jer sigurno nema mastitis a za kozu nikad nisi siguran.
Eto toliko od mene.

Veruj mi da mi je krivo sto nisam blize :) , i hvala ti puno na odgovoru najverovatnije cu da uzmem tu mladu kozicu i ako uzmem bice koja slika pozzz sve najbolje

Pozdrav ljudi , zna li neko gde mogu da kupim alp. kozu u regionima,Cacak,Kraljevo,Kragujevac ? Da bude kvalitetna!

Ako znate napisite mi preko privatne poruke , puno hvala u napred !

Trgovina preko PP-a.

- - - - - - - - - -

BIo sam se javio sibiliju u vezi koze ali nije mi odgovorio nista tako da sam danas uzeo jednu..Interesuje me sad od čega da joj pravim tlak jel moze samo od mekinja kao i kod krava pomrsava mi je..

- - - - - - - - - -

i moram jos nesto da kazem sto sma malo kasnije primjetio krče joj crijeva svako malo vjerovatno se prehladila kod tog čovjeka ne znam koji čaj da joj skuham uglavnom jede vesela je..

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh