Francuska alpina

Jel ovo od balkanca čupavo i crno :)
Ja sam imao prošle godine jedno muško koje se isto na Sv. Jovana ojarilo i taman bilo ko bombona za Uskrs :)

neka su sa srecom komsija. lepi su ti jarici. i ja cekam prinovu polovinom februara. a posle pocetkom i sredinom parila jos dve. i meni je veliki raspon ali sta da se radi. :)

Malopre se druga ojarila musko -zensko ....skor : 2muska , 1 zensko ,idemo dalje jos tri cekaju jarenje u martu
img6207.jpg

Sanska i jarac Alpinac

Лепи јарићи!Мени треба првојарка(годину дана стара) да се окози за неки дан,уствари,чекам је већ месец дана јер сам је купио сјарну а бивши власници не знају датум њеног парења.Виме је пустила још пре 2 недеље али је још меко при додиру.

- - - - - - - - - -

Ово је та млада коза која треба да се ускоро ојари :osmeh:

- - - - - - - - - -

....нешто ми не иде са пребацивањем фотографије :sta:

http://tinypic.com/r/2hx4mlc/8

Мислим да сам успео сада:osmeh:

- - - - - - - - - -

А ово је другојарка,она треба да се ојари крајем фебруара.

- - - - - - - - - -

8

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Нешто сам побркао са овим дугмићима....надам се да ће се слика некако видети:sta:

Poslednja izmena od urednika:
lepe su kozice. koliko ti mleka daje ova starija koza?

Хвала,она је код мене од септембра,када сам је купио била је у јако лошем стању(много мршава).Музао сам је само месец дана и давала је око 1 литра.Чим се парила гледао сам да је што пре засушим како би имала времена да да се припреми за зиму и јарење.Иначе,ово ће јој бити друго јарење(крајем фебруара).Видећемо на пролеће како ће да се покаже на мужи :osmeh:

moja sto se sad kozi po drugi put skozna je 3 meseca. ja je jos muzem ujutru ima oko 1,3 l a uvece 1l . do skoro je imalal i preko 2,5 litra na dan ali tek je sad malo pocela da smanjuje. a jedna treba da mi se okozi sad za 10 do 15 dana

na prvi pogled koze su ti dobre i dobro uhranjenje
Послужила је лепа јесен и до скоро блага зима па су свакога дана по читав дан пасле плус ујутро и навече прекрупа,тако да су набациле залихе за зиму и јарење.

- - - - - - - - - -

moja sto se sad kozi po drugi put skozna je 3 meseca. ja je jos muzem ujutru ima oko 1,3 l a uvece 1l . do skoro je imalal i preko 2,5 litra na dan ali tek je sad malo pocela da smanjuje. a jedna treba da mi se okozi sad za 10 do 15 dana

Твоја коза је одлична када толико дуго имаш млеко у тој количини.Када их засушујеш,мислим колико пред јарење?

imas slike na jedno dve stranice ispred. da vidis o cemu pricam. belu sam batalio na mesec dana do pred jarenje tj sama je smanjila do te kolicine da sam prestao da je muzem ova alpinka je sad 3 mesec i nju jos muzem. a imam crni jednu ona je 2,5 meseca i nju ne muzem nekih 15 dana. sama je prekinula u sustini losa je koza nikad nije ni imala nesto mnogo mleka od kako sam je kupio to je bio pocetak septembra imala je 1,5 l. dok su ove dve imale po 3 l a obe su se po jednom jarile dok je ova crna sad na 5 jarenju.
videcemo kakva je sitacija kada su budu sve pojarile.

dsc01751.jpg
nesto mi sad ne da da se muze ne znam sta je u pitanju reko mi je covjek da bi trebala sredinom do kraja februara da se ojari al inisam siguran ni da je sjarna..

Nazad
Vrh