Francuska alpina

10s6t0k.jpg
Samo vas gledam

Imal iko da uvozi francusku alpinu u BiH ?

Javice se neko vec, ali u medjuvremenu postavi oglas na ovom linku http://poljoinfo.com/forumdisplay.php?12-Oglasi , u drugu ruku nisam bas siguran koliko bi ti se to isplatilo, dok prodjes svu proceduru na granici oko uvoza, brdo papirologije pa karantini.... sigurno bi ti izaslo jeftinije da kupis kod tebe, ali ipak te nista ne kosta da postavis oglas i vidis koje su cene...

okozila mi se jedna koza prvi put se jari al djeluje mi kodam nema dovoljno mlijeka ili se ja varam pa me zanima kakve su vase preporuke

---------- Poruka napisana 27-01-12 u 23:28 ---------- Prethodna poruka je 26-01-12 at 18:45 ----------

---------- Poruka napisana u 23:30 ---------- Prethodna poruka je at 23:28 ----------

p1010052.jpg

---------- Poruka napisana u 23:35 ---------- Prethodna poruka je at 23:30 ----------

p1010050.jpg

---------- Poruka napisana u 23:35 ---------- Prethodna poruka je at 23:35 ----------

eto mojih prinova prvi put se kozi i okozila je dvoje jarica

okozila mi se jedna koza prvi put se jari al djeluje mi kodam nema dovoljno mlijeka ili se ja varam pa me zanima kakve su vase preporuke

---------- Poruka napisana 27-01-12 u 23:28 ---------- Prethodna poruka je 26-01-12 at 18:45 ----------

---------- Poruka napisana u 23:30 ---------- Prethodna poruka je at 23:28 ----------

p1010052.jpg

---------- Poruka napisana u 23:35 ---------- Prethodna poruka je at 23:30 ----------

p1010050.jpg

---------- Poruka napisana u 23:35 ---------- Prethodna poruka je at 23:35 ----------

eto mojih prinova prvi put se kozi i okozila je dvoje jarica

Pravi tlak , pola brasna pola mekinja i zamjesi sa vrucom vodom na gusto i da jede. jer joj to povecava mlijecnost

drug djeluje joj vime malo al zasad jarad normanlo sasnu i nedjeluju da su gladni a uzo sam konctrat mlijecni pa joj dajem

Hitno mi treba savet. Prvi put se susrecem sa prolivom kod koza. Kod dve koze (ojarene pre 10 dana) sam prekljuce primetio proliv, dali smo im caj od gunja, koji smo davali i teladima dok smo drzali. Juce je taj proliv imao najgori moguci stadijum i pozvali smo veterinara, on je dao po jednu injekciji svakoj, medjutim to se ni dana s nije smirilo, sta da radim? Jedu isto sto su jele i do sada, seno cista kvalitetna detelina, kazu da je moguce da su od hladnoce, ili hladne vode dobile proliv. Sta da im dam da prestane proliv. narodni lek?

Želja nisam za to stručnjak ali sam prolive kod koza uvek rešavao Tilovet koji se daje injekciono može se davati i u laktaciji ali je karenca čini mi se oko 5 dana.Za jariće sam davao Kaodiar u usta.Dunje su jako efikasne ali neznam da baš kod jakog proliva mogu da deluju.

Plod divljeg kestena,ukoliko nije dovoljno suv zapeci u rerni i samleti ili izrendati,pomesati sa prekrupom i dati stoci da jede na volju~deluje 100%.Nije stetno ni za ljude kod istih problema,naravno bez mesanja sa prekrupom:haha:,narendati na kafenu kasicicu,brzo progutati i zaliti sa malo vode(zato sto je jako gorkog ukusa).:ppozdrav:

Pozdrav kolege odgajivaci. Nisam se do sad ukljucivao na ovu temu.Zovem se Tomo,zivim u Han Pijesku,RS BIH. Uzgajam jednu kolekciju koza i jednu jarcevsku liniju.
Kolega ZELJA jel ona koza sa dijarejom 10. dan posle jarenja bolje,jel se stabilizovala i da li je bilo posledica u vidu pada mlijecnosti?

pozzz sa zavejanog salasa na periferiji Backe Palanke. ja se javljam posle 5 dugih i hladih dana, ugrabio sam vremena da se vratim kuci i okupam sutra ujutru opet nazad na salas na nekoliko dana. Koze vise nemaju proliv, piju umlacenu vodu, mada mi je jedna jos sumnjiva ali nije to ono sto je bilo pre par dana. Lek koji je momogao jeste AKTIVNI UGALJ, koji smo davali prvo razmucenog u caj, a kasnije na suvo direktno u usta. Jarici su skoro svi ulitani ali neznam ni sam zasto, jedu polako prekrupu pa je mozda zbog toga, jer je zuto . Svi umazani, ali veseli i punih stomaka, ni jedno ne kunja, ne tavori sto mi je naj vaznije , njima isto razmutim A.U u caj od gunjinog lista i to je to, muza ide redovno, dva puta dnevno, slama uvek cista i suva, obrok malo pojacan sa kukuruzom. Tomo ta koza sto je imala proliv nije mnogo smanjivala, muzo sam je i ujutru u uvece, a jare joj je uvek sito. pozzzz

Za jagnjad sam cuo da je cena 20 do 25e. Kod mojih od 3 koze 7 jaradi, trojkke 2z i 1m blizanci 2m i bliznakinje 2z :). Ovi stizu za Uskrs ali bice problem prodati drugu turu koja treba da se ojari 15.3, oni za Uskrs ne stizu a posle nema prodaje pa me interesuje postoji li alternativa :)

Poslednja izmena od urednika:
@Sibili.Svaka cast kolega,kod tebe vri ko' u kosnici hvala Bogu.I kod mene je "sistem bojler",samo ja dajem jutru i vece jer nemam jaradi(kasno se izmrkale).:ppozdrav:

Nazad
Vrh