@zelja
odlicne su kozice i vidim mlade,
Juce zaklano jedno zensko jare od druge ture, obe teske po 15kg a majka mu imala dvojke u februaru 2011, mozda napravim i rasu koja se jari 2x godisnje
super, i nama se desavalo da se ojari dva puta godisnje, cak sta vise na jednu trenutno sumnjam, da ce nas vec pocetkom decembra iznenaditi, stomak sve veci .
---------- Poruka napisana u 11:57 ---------- Prethodna poruka je at 11:50 ----------
zelja svaka cast na slikama,super su koze.samo jedno me zanima dali imas problema zbog rogova.posto sam citao da spaljuju rogove zbog medjusobnog povredjivanja,pa dali toga ima kod tebe,posto vidim da vecina ima rogove.cisto se interesujem dali stvarno moze biti problema zbog toga.
ima problema sa tucom, ali samo jedne koze, nije ni alpska ni sanska, nego izukrstano da bog sacuva, i kad ih zatvorim u koral za muzu, ubise je, ali bas sve koze je tada tuku, pa se trudim uvek da je pustim da udje na muzu u prvoj turi, da sto pre ode u stalu. Cim se muza zavrsi one je u stali i ne primecuju, i to mi je bas cudno, a ja sam 1 godine kad sam poceo ostao bez dobre mlekuse, sanska je bila u pitanju, nismo joj pomogli pri jarenju, ja hteo ali mi nisu dali, govoreci mi da ce to ona sama, i da se ja ne mesam.Izgleda da je u pitanju bio udarac rogom neke od koza. Dan i po visio mehur a nije se napinjala, i budala da sam je ja ojario, gurnuo ruku izvadio oba, dao tabletu da izbaci posteljicu, bog da te vidi.A vime do zemlje a sanska 2 jarenje, jedna muza 4 litre, ma koza bila bog. kad su videli da to nece ici tako onda su mi dali da pomognem, jedno belo musko mrtvo, drugo zensko je bilo zivo, i nju smo odhranili, i sad je sjarna ima je tu u slikama, siva mala kozica. Koza nije htela da izbaci posteljicu i dobila sepsu u crkla.