Francuska alpina

14cy3af.jpg

---------- Poruka napisana u 00:44 ---------- Prethodna poruka je at 00:43 ----------

4t7er5.jpg

---------- Poruka napisana u 00:45 ---------- Prethodna poruka je at 00:44 ----------

vgtq4m.jpg

Neznam koliko ste upuceni , za vreme Tita , koze su bile zabranjene da se drze , bas zbog unistavanja sume ... sve obrste

znaš kako, za svaku meru postoji razlog i izgovor. Razlog zabrane koza je ideološki - ukidanje sirotinje, jer je koza važila kao "sirotinjska majka". To je bio glavni razlog a izgovor je bio da kjoze uništavaju šume što nije tačno. Koze su opasne za tek pošumljene terene, znači za mladice a čim se formira drvo više nije u opasnosti osim ako su koze izgladnele. Koga interesuje može da nađe puno članaka o korisnosti koza u održavanju šuma. Na primer u USA lokalne samouprave ili vlasnici šuma često angažuju stada koza da im očiste šumu. I to plaćaju!

Козари,
на: http://poljoinfo.com/showthread.php?5038-%D0%92%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D0%B0-%D0%B8-%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%86%D0%B0-(vestacko-osemenjavanje-koza-i-ovaca) ; отворена је тема: Вештачко осеменјавање коза и оваца (vestacko osemenjavanje koza i ovaca) ; ако неко има неко сазнање о томе нека напише нешто, на корист свих.
Сматрам да би тема била нарочито актуелна за оне узгајиваче које своја грла желе да (о)чувају у чистој раси.

Козари,
на: http://poljoinfo.com/showthread.php?5038-Вештачко-осеменјавање-коза-и-оваца-(vestacko-osemenjavanje-koza-i-ovaca) ; отворена је тема: Вештачко осеменјавање коза и оваца (vestacko osemenjavanje koza i ovaca) ; ако неко има неко сазнање о томе нека напише нешто, на корист свих.
Сматрам да би тема била нарочито актуелна за оне узгајиваче које своја грла желе да (о)чувају у чистој раси.

Nema ove teme!

Ja sam imao srece sto se tice izbora jarca za parenje.Dve koze se parile pod dva cistokrvna jarca.Jedan uzet sa mini farme na Tari,a drugi sa papirima (kupio ga covek u Cacku).Parenje sam platio 1200din ukupno.Videcemo na prolece sta ce biti,ako bude zenskih jaradi~ostavljam.:ppozdrav:

Bez obzira što je Nokia 2700 služila za slikanje, fotografije su odlične. Ovo sa gumama oko stubova je zanimljiv momenat, koji do sad nisam viđao.

To im inace sluzi za ceskanje a da ujedno nebi ozledili kozu oko rogova. nebiste verovali kako je farma uradjena kad sam usao pola sata nisam znao izaci hodnici izmuzista ludilo jedino sto genetika nije bas na nivou ipak uspeo sam izvuci zensko jare iz trojki od najbolje koze na farmi koja ima oko 170grla. Inace to je koza na trecoj slici alpina sa velikim stomakom tad nije bila ojarena.

@Rajko gmilanovac.Svaka cast batice!Ovde zaista ima svega itesko da bi iko mogao da izadje odavde ada ne nadje nesto za sebe.Ima i alpine i "sane"~za svaciji ukus pa nek bira ko sta voli.:ppozdrav::ppozdrav:

Ove kafene su najbolje,tako se bar kod mene pokazalo(sanska koza pa na nju alpino jarac=kafena),prvo jarenje sve 3 po 2 jareta.Mlecnost je prosecno negde oko 2l dnevno tokom cele laktacije(znaci kada su se ojarile imale su i preko 3 dok sad imaju oko litar-litar ipo).Jarenej ponovo ocekujem u martu.

Ово је изгледа колко видим на фарми код Муње. Био сам тамо пре годину и кусур, продавао је козе по 100 еврића ал изгледа слабо иде продаја кад има још увек велик број.

Nazad
Vrh