zelja
Član
ok, hvala na informaciji, drzis koze, koliko?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Код пчелара "сваки" има своју ("најбољу") технику пчеларења. И стварно то код њега функционише - драје резултате, што је за поштовање. Тако је изгледа и код козара.
А ја, ... ја сам пчелар и козар.![]()
Nemoj te mnogo filozofirati , kakve tehnike ... ima 40 kom koza / stado umnozava/muze 8-12 lit/ mleka i ti sada nasao da filozofiras nekom posebnom tehnikom , znaci koze ne jedu nema troska , super , i tvoje pcele nikakvo ulaganje , med ne skupljas a iz godine u godinu uvecavas broj rojeva , gde tu ima i malo matematike .. to ti sada reci i objasni tehniku ... jebe lud zbunjenog aaa....
hvala na dobrodoslici.
pa znaci kakav kvalitet(mlecnost,itd),takva i cena.iskreno jos nisam imao jarica, pa samim tim ni mleka,sad se prvi put pari.ali to me muci kada bih sada kupovao,kako da izaberem da su dobre koze.dao bi i 150-200 eura za kozicu ali da znam da ce bit kvalitet.@mdalibor
nije bitno da imas cistu alpinu, vazno je da su koze mlecne , plodne i da si ti zadovoljan sa njima. Sto se tice cena,to se kod nas nikad nezna , mozes da za alpinku das od 20 e do 500e. Ove tvoje su po boji ciste, a ako je mlecna onda nemoj da brines![]()
slobodno komentarisi,izvuci cu valda nesto pametno.ocekujemo slike.sad bih ovo oko kupovine kvalitetnih grla iskomentarisao, ali udavicu Vas. Inace nisam danas slikao koze, necu ni sutra stici, ali obecavam da cu u subotu navece postaviti slike. pozzz
ti kontrolises koze, koza nije svinja da rije, pa izrije citavu biljku sa korenom, ona i kada brsti i kada pase, radi to povrsno, nikada nije otkunula biljcicu do zemlje pa i da jeste, ostaje koren koji ce u toku godine ili na prolece ponovo krenuti, barem ove moje koze tako, samo povrsno i trce kad pasu nemos ih stici i zaustaviti, nasetam se zanjima da bog sacuvaPratim diskusiju iz koje ja sa nekim kraćim stažom u kozarstvu a ne nekoj velikoj stručnosti ne mogu biti ravnodušan jer može imati negativne posledice po početnike.Kolega "Bradamuze" kaže kupi sa papirima od poznatog odgajivača a št to znači.Jesu lu kupovali sa farme Bač pa kakve su koze bile pa od mnogo drugih manji odgajivača.Papiri nekad neznače ništa.Ako je odgajivač imao koze samo da prodaje jarad i koze a nije forsirao proizvodnju mleka a po mom skromnom mišljenju za to se i gaje od tih uzgajivača teško će te dobiti jako mlečnu kozu i ako ima izuzetaka.Slušam savete pojedinih kozara pa se čudim kako se usude da iznose neistinu i ako oni misle da je to jedino istina.Zato bih molio da ne daju savete a da nisu sigurni u istinitost njihovih saveta.Čitam savete o korisnosti koza u čišćenju šuma pa to je glupost jer gde koza brsti tu nastaje golet.Pošto sam skrenuo sa teme završavam uz pozdrav svim kolegama.