Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Савршенство нема разлога мењатиJbš ga baš dobro izgleda... Napreduju kinezi samo tako... Belarus se na primer me mrda 30 godina, sem možda par limova tj plastike... A ovaj Kinez spram onih pre 15ak godina izgleda pet u čelo...
Dobar savet... Daj fotkuНешто што је за 804-ку више предлог да се провери, него "лајфхак": приметио сам од пролетос да после неке кампање и стајања које уследи, алнасер споро окреће и не покрене мотор. Фртаљ сата на пуњачу и трактор упали. Током лета сам поставио волтметар на трактор и приметим да после неког периода неактивости волтажа акумулатора стоји на 12.6 волти, што је по мом поимању волтажа акумулатора у кондицији, али опет имам симптоме акумулатора на издисају.
Пошто је било случајева да ме зеза контакт брава по неком њеном, мени нејасном ћефу, скочим са трактора и кључем (виластим 24-27, ако некога интересује) џагнем ерогене зоне алнасера, да покушам да покренем мотор "директно", ал' опет нешто једва окреће алнасер, па сам после 5-6 секунди прекинуо. Ал' овог пута хауба трактора је била подигнута и када сам стајао поред трактора са поменутим кључем у рукама, приметио сам малчице дима из кабла масе, оне бакарне плетенице чија су оба краја чврсто кримпована, клема на акумулатор и окце за шрафљење за... да кажемо каросерију.
Имао сам под руком парче новог кабла од 25 квадрата и решио сам да га додам на ту постојећу плетеницу масе, па сам се мало зезао са прављењем омчи на крајевима тог комада кабла, стављањем дужих вијака и широких подлошки да што боље држе све то за клему на акумулатору и... каросерију.
Епилог: алнасер врти чило и весело, а мотор пали на "пола зуба". Дакле, оно што сам хтео да предложим колегама по трактору је да провере ту плетеницу масе и замене је нечим поузданијим, типа комадом кабла од 50 квадрата са прописно кримпованим окцима на крајевима, што ћу учинити када ми допадне руку такав кабл.
Ima član foruma iz Silbaša ali ne znam dali je aktivan.Zdravo, dai ima neko Lovol 604 ovaj novi III generacije?