Kada sam poslednji put bio u Njemačkoj, vidio sam da na ogromnim imanjima (bio sam u oblasti Baden Vitemberg, gdje je poljoprivreda baš jako razvijena) koja se sastoje obično od veoma velikih parcela u jednom komadu imaju praksu da na njivi imaju sagradjene hangare za mašine. Par puta sam ugrabio priliku da zateknem ljude dok rade pa sam išao da gledam, inače su jako fini i spremni na razgovor. Žive tu u selu a velike mašine drže u takvim hangarima do kojih imaju odlične asfaltirane puteve kroz polja. Vjerovatno je i ovaj sistem zamišljen za takva imanja, gdje vlasnik lično isparkira oba traktora, prikači mašine, potom sjede u jedan od njih i aktivira to "navodjenje" koje kopira rad traktora u kojem je vozač - sve bo se dakle dešavalo na imanju, bez izlaska na put. Po meni, to je jedini način da ovaj sistem funkcioniše sa jednim vozačem jer koliko god sistem navodjenja bio usavrpen, nema teorije da bi neko pustio traktor od desetak tona sa ogromnim priključcima da se praktično "sam vozi" iako bi kopirao ponašanje traktora u kojem je vozač. Kako god da okreneš, to ne može funkcionisati u saobraćaju ili možda i može ali rizik je jednostavno preveliki. Jedino drugo rješenje je da imamo još jednog vozača koji vrši samo dovoz i odvoz traktora.